Τελευταία Νέα
Διεθνή

Stoltenberg (ΓΓ ΝΑΤΟ): Καταδικάζουμε τις νέες εκτοξεύσεις βαλλιστικών πυραύλων της Β. Κορέας

Stoltenberg (ΓΓ ΝΑΤΟ): Καταδικάζουμε τις νέες εκτοξεύσεις βαλλιστικών πυραύλων της Β. Κορέας
«Το ΝΑΤΟ συνεχίζει να καλεί τη Βόρεια Κορέα να συμμορφωθεί πλήρως με τις υποχρεώσεις της, βάσει του διεθνούς δικαίου»
Την έντονη καταδίκη του, αναφορικά με τις δύο εκτοξεύσεις βαλλιστικών πυραύλων που πραγματοποίησε σήμερα (22/6) το πρωί η Βόρεια Κορέα, εξέφρασε πριν από λίγη ώρα ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ, Jens Stoltenberg, υπογραμμίζοντας ότι οι επαναλαμβανόμενες προκλήσεις της Πιονγκάνγκ υπονομεύουν τόσο την παγκόσμια ασφάλεια, όσο και την οποιαδήποτε προσπάθεια διαλόγου.
Συγκεκριμένα, ο ΓΓ του ΝΑΤΟ δήλωσε ότι οι σημερινές εκτοξεύσεις αποτελούν παράβαση των ψηφισμάτων που εγκρίθηκαν στις 2 Μαρτίου από το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ, το οποίο έχει ζητήσει επανειλημμένα από τη Βόρεια Κορέα να σταματήσει όσες δραστηριότητες σχετίζονται με το πρόγραμμα εκτόξευσης πυραύλων.
«Το ΝΑΤΟ συνεχίζει να καλεί τη Βόρεια Κορέα να συμμορφωθεί πλήρως με τις υποχρεώσεις της, βάσει του διεθνούς δικαίου, και να μην πραγματοποιεί εκτοξεύσεις βαλλιστικών πυραύλων ή οποιαδήποτε άλλη προκλητική ενέργεια», υπογράμμισε ο Stoltenberg.
Υπενθυμίζουμε ότι νωρίς το πρωί, η Βόρεια Κορέα προχώρησε στην εκτόξευση δύο πυραύλων μεσαίου βεληνεκούς, οι οποίοι προσγειώθηκαν στη Θάλασσα της Ιαπωνίας, συγκεντρώνοντας για άλλη μία φορά την καταδίκη της διεθνούς κοινότητας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης