Τελευταία Νέα
Διεθνή

«Αγώνας δρόμου» από τον M. Renzi για να αποφευχθεί το Brexit – «Μεγάλο λάθος για τη Μ. Βρετανία η αποχώρηση»

«Αγώνας δρόμου» από τον M. Renzi για να αποφευχθεί το Brexit – «Μεγάλο λάθος για τη Μ. Βρετανία η αποχώρηση»
Ο Ιταλός πρωθυπουργός καλεί τους πολίτες «να πουν την αλήθεια στον εαυτό τους», επιλέγοντας την παραμονή στο μπλοκ
Δραματική έκκληση για παραμονή στην Ευρωπαϊκή Ένωση απευθύνει στους Βρετανούς ο Matteo Renzi, μέσω άρθρου του στην Guardian.
Ο Ιταλός πρωθυπουργός καλεί τους πολίτες «να πουν την αλήθεια στον εαυτό τους», επιλέγοντας την παραμονή στο μπλοκ, υποστηρίζοντας πως το αντίθετο θα ήταν ένα «μεγάλο λάθος».
Επίσης, έκανε αναφορά και στις ιδιαίτερες προκλήσεις που αντιμετωπίζει η εποχή μας, μεταξύ των οποίων και η άνοδος του λαϊκισμού που σε μεγάλο βαθμό υποκινεί τη διαίρεση και το διχασμό.
Ο κ. Renzi αμφισβητεί ευθέως ένα από τα βασικά επιχειρήματα των υποστηρικτών του Brexit, δηλαδή την ύπαρξη υπερκράτους εντός της Ε.Ε. (βλέπε Γερμανία…)
«Μπορεί η Βρετανία να πιστεύει πραγματικά αυτήν την καρικατούρα;», σχολιάζει…
Τέλος, εκφράζει τον θαυμασμό της Ευρώπης για την επιχειρηματική και καινοτόμο ιστορία του νησιού, σημειώνοντας πως ήταν «δεν είναι εύκολο για το μπλοκ να δώσει μαθήματα Ελευθερίας και Δημοκρατία στους Βρετανούς».
O Matteo υπέστη μεγάλες απώλειες στις πρόσφατες δημοτικές εκλογές, λόγω της ανόδου του "Κινήματος 5 Αστέρων", το οποίο επιδιώκει δημοψήφισμα για το ευρώ... 

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης