Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ιρλανδία: Ακόμα και αν συμβεί ένα Brexit, η Μ. Βρετανία πρέπει να έχει πρόσβαση στην ευρωπαϊκή ενιαία αγορά

Ιρλανδία: Ακόμα και αν συμβεί ένα Brexit, η Μ. Βρετανία πρέπει να έχει πρόσβαση στην ευρωπαϊκή ενιαία αγορά
Ο κ. Noonan υπογράμμισε πως το νησί πρέπει να παραμείνει εντός του μπλοκ, καθώς σε περίπτωση Brexit οι συνέπειες θα είναι αρνητικές για τη χώρα του
Άσχετα με το τι θα γίνει στο αυριανό (23/6) δημοψήφισμα, το Ηνωμένο Βασίλειο πρέπει να διατηρήσει την πρόσβασή του στην ενιαία ευρωπαϊκή αγορά των 500 εκατομμυρίων καταναλωτών, υποστηρίζει ο υπουργός Οικονομικών της Ιρλανδίας, Michael Noonan.
Επίσης, ο κ. Noonan υπογράμμισε για ακόμα μια φορά πως το νησί πρέπει να παραμείνει εντός του μπλοκ, καθώς σε περίπτωση Brexit οι συνέπειες θα είναι αρνητικές για τη χώρα του, η οποία, να προσθέσουμε εμείς, μόλις κατάφερε να δει φως στο «τούνελ» της οικονομικής κρίσης.
«Στις όποιες διαπραγματεύσεις γίνουν μετά το Brexit (αν συμβεί), θα κάνουμε ό,τι μπορούμε για να βοηθήσουμε το Ηνωμένο Βασίλειο, διότι είναι ο πιο κοντινός μας γείτονας αλλά και ο πιο σημαντικός μας πελάτης», υποστήριξε.
Οι Ευρωπαίοι αξιωματούχοι, μεταξύ αυτών και η Angela Merkel, έχουν ξεκαθαρίσει πως αν τελικά η Βρετανία αποσχιστεί από την Ένωση, αναπόφευκτα θα βρεθεί εκτός του ευνοϊκού καθεστώτος του ελεύθερου εμπορίου, που ισχύει για τις χώρες της Ε.Ε.
Η αλληλεξάρτηση μεταξύ Δουβλίνου και Λονδίνου είναι τεράστια, με τις δύο χώρες να έχουν πολύ στενή εμπορική συνεργασία για ολόκληρες δεκαετίες.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης