Τελευταία Νέα
Διεθνή

Πτώση στο πετρέλαιο λόγω ρευστοποίησης κερδών και Βρετανίας - Στα 51,11 δολ. το Brent

Πτώση στο πετρέλαιο λόγω ρευστοποίησης κερδών και Βρετανίας - Στα 51,11 δολ. το Brent
Από την αρχή του έτους, το WTI παρουσιάζει κέρδη 18,44%, ενώ το Brent κερδίζει το 20,37% της αξίας του
Πτώση κατέγραψαν οι διεθνείς τιμές του πετρελαίου την Τρίτη 21 Ιουνίου 2016, επιβεβαιώνοντας για μια ακόμα φορά ότι κινούνται σε ένα περιορισμένο πεδίο τιμών και η άνοδός τους εμποδίζεται από την απειλή της επιστροφής στην παραγωγή πετρελαίου κοιτασμάτων που τέθηκαν εκτός παραγωγής λόγω χαμηλών τιμών.
Η κεφαλαιοποίηση των κερδών που πραγματοποιήθηκαν στις αγορές του «μαύρου χρυσού» στις τελευταίες δύο συνεδριάσεις στη βάση μειωμένων πιθανοτήτων Brexit, αποτελεί λογική αντίδραση των επενδυτών εν όψει του μεθαυριανού βρετανικού δημοψηφίσματος για την παραμονή ή μη του Ηνωμένου Βασιλείου στην Ε.Ε., που αποτελεί πηγή αναταράξεων, αβεβαιότητας και μεγάλων διακυμάνσεων στις αγορές.
Ειδικό ενδιαφέρον παρουσιάζει η είδηση, ότι το Ιράν προχώρησε στην αναβάθμιση του τερματικού της σταθμού μεταφόρτωσης εξαγώγιμου πετρελαίου στη νήσο Kharg, επιτρέποντας την ταυτόχρονη φόρτωση οκτώ δεξαμενόπλοιων με πετρέλαιο.
Σε 0,35% ή 18 σεντς διαμορφώθηκε η πτώση της τιμής του προθεσμιακού συμβολαίου (ΣΜΕ, future) Σεπτεμβρίου 2016 επί του αργού πετρελαίου διεθνούς αναφοράς Brent στο χρηματιστήριο εμπορευμάτων UK ICE Futures Europe του Λονδίνου, για να υποχωρήσει στα 51,11 δολάρια ΗΠΑ ανά βαρέλι, έχοντας καταγράψει χαμηλότερη τιμή ημέρας τα 50,12 δολάρια.
Η τιμή του future Ιουλίου 2016 επί του αργού πετρελαίου αναφοράς των ΗΠΑ, West Texas Intermediate (WTI), στο χρηματιστήριο εμπορευμάτων NYMEX υποχώρησε κατά 0,85% ή κατά 42 σεντς για να περιοριστεί σε 48,95 δολάρια ανά βαρέλι, με χαμηλότερη ενδοσυνεδριακή τιμή τα 48,16 δολάρια.
Από την αρχή του έτους, το WTI παρουσιάζει κέρδη 18,44%, ενώ το Brent κερδίζει το 20,37% της αξίας του.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης