Τελευταία Νέα
Διεθνή

Bloomberg: Ο 24ος πλουσιότερος άνθρωπος του πλανήτη τρέμει για την πιθανότητα ενός Brexit

tags :
Bloomberg: Ο 24ος πλουσιότερος άνθρωπος του πλανήτη τρέμει για την πιθανότητα ενός Brexit
Για καταστροφική απόφαση μιλάει ο δισεκατομμυριούχος Li Ka-shing, που έχει προειδοποιήσει ότι θα αποσύρει όλα του τα χρήματα από τη χώρα σε περίπτωση εξόδου από την Ε.Ε.
Ο δισεκατομμυριούχος Li Ka-shing, ο πλουσιότερος άνθρωπος στο Χονγκ Κονγκ, ανησυχεί πάρα πολύ για την πιθανότητα μίας εξόδου της Βρετανίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση.
Ενόψει του δημοψηφίσματος της 23ης Ιουνίου ο Li είπε στο Bloomberg ότι «εάν συμβεί το Brexit, θα είναι καταστροφικό για τη Βρετανία και θα έχει αρνητικό αντίκτυπο για όλη την Ευρώπη.
Βεβαίως, ελπίζω ότι το Ηνωμένο Βασίλειο δεν θα εγκαταλείψει την Ευρώπη».
Ο Li είναι ο πρόεδρος της CK Hutchison Holdings, μίας εταιρείας που τον έχει κάνει το 24ο πλουσιότερο άνθρωπο στον πλανήτη, με την καθαρή του περιουσία να ανέρχεται σε 28,6 δισ. δολ., σύμφωνα με το Bloomberg.
Η εταιρεία του ασχολείται με τους κλάδους της ενέργειας, των υποδομών και των τηλεπικοινωνιών, με το 37% των κερδών της να προέρχονται από πελάτες στη Βρετανία.
Επίσης είναι ο ιδιοκτήτης μίας εταιρείας ανάπτυξης ακινήτων.
Πριν από 3 μήνες ο Li και πάλι είχε πει ότι θα απέσυρε τα χρήματά του από τη Βρετανία εάν η χώρα εγκατέλειπε την Ε.Ε.
Πρόκειται για μία εξαιρετικά σημαντική δήλωση, με δεδομένο ότι ο ίδιος έχει δηλώσει ότι θέλει να δημιουργήσει τη μεγαλύτερη εταιρεία κινητής τηλεφωνίας στη Βρετανία.
Υπενθυμίζεται ότι ένα άλλος γνωστός δισεκατομμυριούχος, ο George Soros, γνωστός για το σορτάρισμα της στερλίνας που «χρεοκόπησε» την Τράπεζα της Αγγλίας τη δεκαετία του 1990, προειδοποίησε ότι ένα Brexit θα μπορούσε να οδηγήσει σε μία βουτιά της στερλίνας κατά 20%.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης