Τελευταία Νέα
Διεθνή

Noonan (Ιρλανδός ΥΠΟΙΚ): Ζωτικής σημασίας για την Ιρλανδία η Βρετανία να έχει πρόσβαση στην ενιαία αγορά

Noonan (Ιρλανδός ΥΠΟΙΚ): Ζωτικής σημασίας για την Ιρλανδία η Βρετανία να έχει πρόσβαση στην ενιαία αγορά
«Σε οποιεσδήποτε διαπραγματεύσεις μετά από ένα ενδεχόμενο Brexit, θα πράξουμε ότι μπορούμε για να βοηθήσουμε το Ηνωμένο Βασίλειο»
Αποτελεί ζωτικής σημασίας ζήτημα για την Ιρλανδία να συνεχίσει το Ηνωμένο Βασίλειο να έχει πρόσβαση στην ενιαία ευρωπαϊκή αγορά ακόμα και σε περίπτωση Brexit, όπως επεσήμανε με αγωνία την Τρίτη 21 Ιουνίου 2016 ο Ιρλανδός υπουργός Οικονομικών, Michael Noonan.
«Πιστεύω ότι θα ήταν ιδιαίτερα σημαντικό για την Ιρλανδία η ενιαία ευρωπαϊκή αγορά να συνέχιζε [για την Βρετανία], καθώς είναι οι μεγαλύτεροι πελάτες μας», τόνισε ο Noonan στην ιρλανδική δημόσια ραδιο-τηλεόραση RTE.
Η Ιρλανδία κινδυνεύει ο στενότερος και μεγαλύτερος εμπορικός της εταίρος - το Ηνωμένο Βασίλειο - να χάσει την απεριόριστη πρόβασή του στην ενιαία ευρωπαϊκή αγορά - που αριθμεί περισσότερους από 500 εκατ. καταναλωτές - σε περίπτωση που στο μεθαυριανό βρετανικό δημοψήφισμα επικρατήσει το Brexit.
Όπως υπενθυμίζει το Reuters, ενώ η εκτός Ε.Ε. Νορβηγία αποτελεί μέρος της ενιαίας ευρωπαϊκής αγοράς στη βάση εμπορικής συμφωνίας που έχει συνάψει με την Ευρωπαϊκή Ένωση, η εκτός Ε.Ε. Ελβετία έχει περιορισμένη και αποσπασματική πρόσβαση σε αυτήν.
Η Γερμανίδα καγκελάριος, Angela Merkel έχει προειδοποιήσει, ότι η Βρετανία θα έχανε την πλήρη πρόσβασή της στην ενιαία ευρωπαϊκή αγορά σε περίπτωση Brexit.
«Σε οποιεσδήποτε διαπραγματεύσεις μετά από ένα ενδεχόμενο Brexit, θα πράξουμε ότι μπορούμε για να βοηθήσουμε το Ηνωμένο Βασίλειο στη βάση ότι είναι ο κοντινότερος γείτονάς μας και ο μεγαλύτερος πελάτης μας», τόνισε ο Noonan, για να προσθέσει ότι η ιρλανδική οικονομία θα μπορούσε να αντέξει ένα Brexit, αν και πιστεύει ότι οι Βρετανοί θα ψηφίσουν υπέρ της παραμονής στην Ε.Ε..

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης