Τελευταία Νέα
Διεθνή

Yellen: Ένα Brexit θα μπορούσε να έχει σημαντικές οικονομικές επιπτώσεις για τις ΗΠΑ και όλο τον κόσμο

tags :
Yellen: Ένα Brexit θα μπορούσε να έχει σημαντικές οικονομικές επιπτώσεις για τις ΗΠΑ και όλο τον κόσμο
Εξακολουθεί να είναι κατάλληλη η προσεκτική προσέγγιση στο θέμα των αμερικανικών επιτοκίων, είπε στη Γερουσία η πρόεδρος της Fed
Μια νίκη για το στρατόπεδο του «Φεύγουμε» στο επερχόμενο δημοψήφισμα για το Brexit θα αποτελούσε ένα σημαντικό κίνδυνο για την οικονομία των ΗΠΑ και την σταθερότητα των παγκόσμιων χρηματοπιστωτικών αγορών.
Αυτό δήλωσε σήμερα Τρίτη 21 Ιουνίου η πρόεδρος της Fed, Janet Yellen, μιλώντας στην τραπεζική επιτροπή της Γερουσίας.
«Μία ψήφος από το Ηνωμένο Βασίλειο για να εγκαταλείψει την Ευρωπαϊκή Ένωση θα μπορούσε να έχει σημαντικές οικονομικές επιπτώσεις», δήλωσε χαρακτηριστικά η Yellen.
Οι επενδυτές σε όλο τον κόσμο είναι νευρικοί και «η όρεξη για κίνδυνο μπορεί να αλλάξει απότομα», με δεδομένη το τρέχων παγκόσμιο περιβάλλον «υποτονικής ανάπτυξης, χαμηλού πληθωρισμού και ήδη πολύ χαλαρής νομισματικής πολιτικής» σε πολλές χώρες, υπογράμμισε.
Σε μια ξεχωριστή έκθεση που συνόδευσε την κατάθεση της Yellen, η Fed σημειώνει προς την επιτροπή της Γερουσίας:
«Ακόμα και με τα δεδομένα μέτρια τρωτά σημεία της οικονομίας, ένας αριθμός πιθανών εξωτερικών κραδασμών, συμπεριλαμβανομένου ενός τυχόν Brexit, θα μπορούσαν να δημιουργήσουν κινδύνους για την χρηματοπιστωτική σταθερότητα».
Την περασμένη εβδομάδα, η Fed αποφάσισε να μην αυξήσει τα αμερικανικά επιτόκια για τέταρτη συνεχόμενη συνεδρίαση και ανέφερε ότι οι μελλοντικές αυξήσεις πιθανότατα θα συμβούν με βραδύτερο ρυθμό από ό,τι οι αγορές πίστευαν στο παρελθόν.
Στο κείμενό της που διάβασε στη Γερουσία η Yellen είπε ότι μια προσεκτική προσέγγιση για την αύξηση των επιτοκίων στις ΗΠΑ ήταν η κατάλληλη, λαμβάνοντας υπόψη «τις μικτές ενδείξεις για την αγορά εργασίας και την οικονομική ανάπτυξη φέτος».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης