Τελευταία Νέα
Διεθνή

Goldman Sachs: Τα οικονομικά στοιχεία δεν θα προβλέψουν το αποτέλεσμα των προεδρικών εκλογών στις ΗΠΑ

Goldman Sachs: Τα οικονομικά στοιχεία δεν θα προβλέψουν το αποτέλεσμα των προεδρικών εκλογών στις ΗΠΑ
Η τράπεζα επισημαίνει πως στις προεδρικές εκλογές δεν θα επηρεάσει την άποψη των ψηφοφόρων η οικονομική ευημερία ή μη των ΗΠΑ
Αν και τα οικονομικά στοιχεία των νοικοκυριών μπορούσαν να προβλέψουν με μεγάλη ακρίβεια τα αποτελέσματα στις προεδρικές εκλογές των ΗΠΑ, κάτι ανάλογο δεν αναμένεται να συμβεί φέτος, ξεκαθαρίζει σε έκθεση της η Goldman Sachs.
Υπό άλλες συνθήκες, τα ικανοποιητικά στοιχεία για την αμερικανική οικονομία, όπως οι πολύ καλές επιδόσεις στην αγορά εργασίας και η καλύτερη του αναμενομένου αύξηση του ΑΕΠ, θα προμήνυαν μία νίκη των Δημοκρατικών, δηλαδή της Hillary Clinton.
Ωστόσο, η ασυνήθιστη κατάσταση που επικρατεί προς το παρόν στο πολιτικό σκηνικό της χώρας, λαμβανομένου υπόψη και μία σειρά από άλλους δείκτες (πχ το ποσοστό αποδοχής των υποψηφίων κλπ), ουσιαστικά αποδυναμώνει την ισχύ των οικονομικών στοιχείων.
Επίσης, η τράπεζα επισημαίνει πως στις προεδρικές εκλογές της 8ης Νοεμβρίου, ίσως για πρώτη φορά δεν θα επηρεάσει την άποψη των ψηφοφόρων η οικονομική ευημερία ή μη των ΗΠΑ, καθώς οι παγκόσμιες ανησυχίες πλέον είναι κι άλλες, πχ η τρομοκρατία.
Εμείς να προσθέσουμε ότι προς το παρόν δεν υπάρχει ξεκάθαρη εικόνα για το αποτέλεσμα των προεδρικών εκλογών…
Αν και η Hillary προηγούταν ακόμα και με 10%+ στις δημοσκοπήσεις των περασμένων μηνών, ο εκκεντρικός Ρεπουμπλικάνος Donald Trump αντέστρεψε το κλίμα, με τις τελευταίες έρευνες να δείχνουν το απόλυτο «ντέρμπι».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης