Τελευταία Νέα
Διεθνή

Σε στρατιωτική ετοιμότητα η Ιαπωνία – Περιμένει εκτόξευση πυραύλου από την Β. Κορέα

Σε στρατιωτική ετοιμότητα η Ιαπωνία – Περιμένει εκτόξευση πυραύλου από την Β. Κορέα
Η κατάσταση στην περιοχή είναι ήδη τεταμένη από τον Ιανουάριο του 2016, οπότε και η Πιονγιάνγκ προχώρησε στην 4η πυρηνική της δοκιμή 
Σε στρατιωτική ετοιμότητα βρίσκεται τις τελευταίες ώρες η Ιαπωνία, καθώς «φουντώνουν» οι φήμες για πιθανή εκτόξευση βαλλιστικού πυραύλου από τη Βόρειο Κορέα.
Ειδικότερα, όπως μεταδίδει το CNBC επικαλούμενο κυβερνητικές πηγές της Ιαπωνίας, το Τόκιο έχει ενεργοποιήσει τα αντιπυραυλικά του συστήματα, προκειμένου να αντιμετωπίσει άμεσα οποιαδήποτε απειλή.
Σε παρόμοια κατάσταση είχαν βρεθεί οι χώρες της περιοχής και τον περασμένο Μάιο, ωστόσο καμία πυρηνική δοκιμή δεν έγινε τελικά από τη απομονωμένη χώρα του Kim Jong Un. 
Η κατάσταση στην περιοχή είναι ήδη τεταμένη από τον Ιανουάριο του τρέχοντος έτους, οπότε και η Πιονγιάνγκ προχώρησε στην 4η πυρηνική δοκιμή της ιστορίας της, κάτι που επέφερε και τις σκληρές κυρώσεις εναντίον της από το Συμβούλιο Ασφάλειας του ΟΗΕ.
Στο αρνητικό κλίμα έχει συμβάλλει και η έντονη στρατιωτική συνεργασία ανάμεσα σε Νότιο Κορέα και ΗΠΑ, την οποία ο Kim αποκαλεί "πρόβα πολέμου".

www.bankingnews.gr


Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης