Τελευταία Νέα
Διεθνή

Goldman Sachs: Μείωσε κατά 45% την πρόβλεψη καθαρών νέων επενδύσεων σε μετοχές της Wall Street το 2016

Goldman Sachs: Μείωσε κατά 45% την πρόβλεψη καθαρών νέων επενδύσεων σε μετοχές της Wall Street το 2016
Η προβλεπόμενη καθαρή νέα ζήτηση για μετοχές του χρηματιστηρίου της Νέας Υόρκης το 2016 μόλις μειώθηκε σε 125 δισ. δολάρια, από 225 δισ. δολάρια
Κατά 45% μείωσε την προβλεπόμενη καθαρή νέα ζήτηση για μετοχές της Wall Street το 2016 η αμερικανική επενδυτική τράπεζα Goldman Sachs την Δευτέρα 20 Ιουνίου 2016.
Συγκεκριμένα, ο επικεφαλής της στρατηγικής αμερικανικών αγορών της τραπέζης, David Kostin, μείωσε σε 125 δισ. δολάρια την καθαρή νέα ζήτηση που αναμένει για μετοχές του χρηματιστηρίου της Νέας Υόρκης, από 225 δισ. δολάρια που είχε διαμορφωθεί η προηγούμενη πρόβλεψη.
Πάντως, η Goldman Sachs δεν μετέβαλε τον στόχο των 2.100 μονάδων για τον βασικό χρηματιστηριακό δείκτη S&P 500 της Wall Street μέχρι το τέλος του τρέχοντος έτους.
Όπως εκτιμά ο Kostin, μεταξύ άλλων τα ασφαλιστικά ταμεία των ΗΠΑ θα είναι καθαροί πωλητές (net sellers) αμερικανικών μετοχών αξίας 150 δισ. δολαρίων το 2016, έχοντας ήδη προχωρήσει σε πωλήσεις τίτλων 62 δισ. δολαρίων στο πρώτο τρίμηνο του έτους.
Καθαροί πωλητές αναμένεται να είναι και οι ξένοι επενδυτές της Wall Street το 2016 - λόγω αδύναμων κερδών και απόκλισης στη νομισματική πολιτική μεταξύ των ΗΠΑ και του υπόλοιπου κόσμου - έχοντας ήδη προχωρήσει στη ρευστοποίηση μετοχικών τοποθετήσεών τους αξίας 27 δισ. δολαρίων στο πρώτο τρίμηνο του τρέχοντος έτους.
Γενικότερα, ο πολιτικός κίνδυνος που δημιουργούν οι εκλογές στις ΗΠΑ, αλλά και η ασάφεια της επιτοκιακής πολιτικής που προτίθεται να ακολουθήσει η Federal Reserve, θα βαρύνουν στο χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης, περιορίζοντας τις προοπτικές ανόδου του.
Η Goldman Sachs υπολογίζει, ότι οι επαναγορές ιδίων μετοχών αμερικανικών επιχειρήσεων θα ανέλθουν σε 450 δισ. δολάρια το 2016, έναντι 561 δισ. δολαρίων το 2015.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης