Τελευταία Νέα
Διεθνή

Δυναμική άνοδος 3% στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια λόγω μειωμένης πιθανότητας ενός «ατυχήματος» Brexit

Δυναμική άνοδος 3% στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια λόγω μειωμένης πιθανότητας ενός «ατυχήματος» Brexit
Η πιθανότητα ενός Brexit παραμένει υπαρκτή και όλα τα ενδεχόμενα μοιάζουν ανοιχτά, μέχρι την καταμέτρηση των ψήφων του βρετανικού δημοψηφίσματος
Δυναμική άνοδο άνω του 3% κατέγραψαν οι βασικοί χρηματιστηριακοί δείκτες των μεγάλων ευρωπαϊκών κεφαλαιαγορών την Δευτέρα 20 Ιουνίου 2016, αντιδρώντας με περισσή αισιοδοξία απέναντι στις νέες δημοσκοπήσεις περί του βρετανικού δημοψηφίσματος σε τρεις ημέρες, που φαίνεται να μειώνουν σημαντικά την πιθανότητα ενός «ατυχήματος» Brexit.
Η άνοδος στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια ακολούθησε τα κέρδη των σημαντικότερων δεικτών της Ασίας και της Αυστραλίας νωρίτερα στην ημέρα, με την εν εξελίξει συνεδρίαση Wall Street να καταγράφει κέρδη άνω του 1%.
Τελικά, ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx Europe 600 πραγματοποίησε ισχυρή άνοδο 3,65%, με τον Europe Dow να καταγράφει κέρδη 6,48%.
Εντυπωσιακή ενίσχυση κατά 3,04% πραγματοποίησε ο βασικός δείκτης FTSE 100 του βρετανικού χρηματιστηρίου, αντίστοιχη του γερμανικού δείκτη DAX (+3,43%).
Ο γαλλικός δείκτης CAC 40 παρουσίασε μεγάλα κέρδη 3,50%, ενώ ο ισπανικός δείκτης IBEX 35 κέρδισε το 3,41% της αξίας του, με τον ιταλικό FTSE MIB να βελτιώνεται κατά 2,54%.
Το επερχόμενο βρετανικό δημοψήφισμα της Πέμπτης 23 Ιουνίου 2016 κλόνισε πολλές φορές μέχρι σήμερα τις ευρωπαϊκές κεφαλαιαγορές, τη στερλίνα και το πετρέλαιο, ιδίως όταν διαφαινόταν στις δημοσκοπήσεις αυξημένη η πιθανότητα της εγκατάλειψης της Ε.Ε. από το Ηνωμένο Βασίλειο (Brexit).
Η πιθανότητα ενός Brexit παραμένει υπαρκτή και όλα τα ενδεχόμενα μοιάζουν ανοιχτά μέχρι την καταμέτρηση των ψήφων του βρετανικού δημοψηφίσματος.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης