Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ιταλία: Σημαντικές νίκες για το κόμμα των Πέντε Αστέρων στις δημοτικές εκλογές - Μεγάλος χαμένος το Δημοκρατικό Κόμμα

Ιταλία: Σημαντικές νίκες για το κόμμα των Πέντε Αστέρων στις δημοτικές εκλογές - Μεγάλος χαμένος το Δημοκρατικό Κόμμα
Το κόμμα του Beppe Grillo κέρδισε τους δήμους της Ρώμης και του Τορίνο - Αποδέκτης έντονης κριτικής για τη στρατηγική του ο ιταλός πρωθυπουργός, Matteo Renzi
Μεγάλη νίκη για το κίνημα των Πέντε Αστέρων αποτέλεσε ο δεύτερος γύρος των δημοτικών εκλογών που διεξήχθη στην Ιταλία χθες Κυριακή 19 Ιουνίου.
Όπως μεταδίδει το ΑΠΕ, το κίνημα του Beppe Grillo κατακτά τους δήμους της Ρώμης, με την Virginia Raggi, και του Τορίνο, με την Chiarra Appendino.
Η πρώτη είναι μια 37χρονη δικηγόρος, η δεύτερη μια 31χρονη επιχειρηματίας.
Εντυπωσιακό είναι ότι η Raggi υπερίσχυσε εντυπωσιακά στην Ρώμη, συγκεντρώνοντας το 67% των ψήφων, παρά την ανοικτή υποστήριξη που μεγάλο μέρος του Τύπου προσέφερε στον κεντροαριστερό υποψήφιο Roberto Giachetti.
Όσο για την Appendino, ευνοήθηκε πιθανόν και από τις επαγγελματικές της εμπειρίες στην διοίκηση της ομάδας της Γιουβέντους και στην επιχείρηση του συζύγου της.
Τέλος, το παραδοσιακό αίτημα των Πέντε Αστέρων για διαφάνεια και εντιμότητα δεν συνοδεύθηκε αυτή την φορά με τις φραστικές ακρότητες του παρελθόντος από τον Beppe Grillo.
Η κεντροαριστερά του Renzi υπερίσχυσε με μικρή διαφορά στο Μιλάνο, όπου εκλέγεται δήμαρχος ο Jiuseppe Sala.
Στην Μπολόνια επίσης, παραδοσιακό προπύργιο των προοδευτικών, επανεκλέγεται ο απερχόμενος δήμαρχος του Δημοκρατικού Κόμματος Virginio Merola.
Όμως, όπως σημειώνουν εγχώρια και διεθνή Μέσα Ενημέρωσης, το πλήγμα για το κόμμα του Ιταλού πρωθυπουργού είναι σημαντικό.
Την ερχόμενη Παρασκευή 24 Ιουνίου θα πραγματοποιηθεί συνεδρίαση της ηγεσίας των Δημοκρατικών, κατά την οποία αναμένεται να ασκηθεί δριμεία κριτική στον Renzi από την αριστερή εσωκομματική αντιπολίτευση.
Σε ανακοίνωση που εκδόθηκε το βράδυ της Κυριακής, το Δημοκρατικό Κόμμα αναφέρεται ήδη σε «μια ήττα χωρίς ελαφρυντικά» σε Ρώμη και Τορίνο.
Όπως σημειώνουν πολιτικοί παρατηρητές, φαίνεται ότι η τακτική του Renzi να παρουσιάζεται ως «νέος πολιτικός ηγέτης, ο οποίος είναι ικανός να κερδίζει, ακόμη και χωρίς την υποστήριξη όλου του κομματικού μηχανισμού, κάθε πολιτική μάχη», έχει μάλλον σταματήσει να αποδίδει.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης