Τελευταία Νέα
Διεθνή

Bloomberg: Οι Κεντρικές Τράπεζες ετοιμάζουν τις κινήσεις τους σε περίπτωση ενός σοκ από το Brexit

tags :
Bloomberg: Οι Κεντρικές Τράπεζες ετοιμάζουν τις κινήσεις τους σε περίπτωση ενός σοκ από το Brexit
Ήδη η Bank of England έχει ξεκινήσει να αντλεί ρευστό προκειμένου να ανταπεξέλθει στις αυξημένες εκροές μετά το Brexit
Οι Κεντρικές Τράπεζες ανά τον κόσμο ετοιμάζουν ήδη τις άμεσες κινήσεις τους σε περίπτωση που τελικά επικρατήσει το Brexit, στο δημοψήφισμα της 23ης Ιουνίου, δεν φαίνεται να είναι όμως το ίδιο έτοιμοι και όσοι χαράζουν τη νομισματική πολιτική.
Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει και το Bloomberg σε σχετικό του δημοσίευμα, το σοκ που θα επέλθει από την απόσχιση της Μ. Βρετανίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση, δεν θα είναι αντιμετωπίσιμο, καθώς κανένα ινστιτούτο δεν έχει προσδιορίσει τον ακριβή τρόπο αντιμετώπισης, προκειμένου να μην υπάρξει αντίκτυπος στην μακροχρόνια παγκόσμια ανάπτυξη.
Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά και ο Gilles Moec, οικονομολόγος της Bank of America Merrill Lynch, «καμία από τις προηγούμενες νομισματικές πολιτικές που εφαρμόστηκαν σε παγκόσμια επίπεδο δεν ήταν 100% αποτελεσματικές».
Το δημοσίευμα επισημαίνει πως ουσιαστικά οι Κεντρικές Τράπεζες που θα βρεθούν στο επίκεντρο των εξελίξεων, αν τελικά συμβεί ένα Brexit, θα είναι αυτές των χωρών της G7, αναλαμβάνοντας το δύσκολο έργο να ελέγξουν τον «παγκόσμιο συναγερμό» στο τραπεζικό σύστημα.
Μάλιστα, αν χρειαστεί περαιτέρω συνεργασία, οι επικεφαλής των 60 μεγαλύτερων τραπεζικών ιδρυμάτων παγκοσμίως, θα συναντηθούν στις 25 Ιουνίου στη Βασιλεία, δύο ημέρες μετά το δημοψήφισμα, να πάρουν τις αποφάσεις τους σε συλλογικό επίπεδο.
Ήδη η Bank of England έχει ξεκινήσει να αντλεί ρευστό προκειμένου να ανταπεξέλθει στις αυξημένες εκροές μετά το Brexit…
Μόνο την περασμένη εβδομάδα, αντλήθηκαν 2,46 δισ. στερλίνες, μέσω των προγραμμάτων της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας…

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης