Τελευταία Νέα
Διεθνή

Στην άκρη του γκρεμού η Βενεζουέλα – Ζητά περίοδο χάριτος από τον κύριο δανειστή της, την Κίνα

Στην άκρη του γκρεμού η Βενεζουέλα – Ζητά περίοδο χάριτος από τον κύριο δανειστή της, την Κίνα
Το ποσό που έχει δανειστεί συνολικά η Βενεζουέλα από την πανίσχυρη ασιατική χώρα φτάνει τα 50 δισ. δολ.
Στην άκρη του γκρεμού βρίσκεται πλέον η Βενεζουέλα, σε πολύ κοντινή απόσταση από μία νέα χρεοκοπία...
Προκειμένου λοιπόν να αποφευχθεί μία αθέτηση πληρωμής, η χώρα ζητά μία περίοδο χάριτος από έναν από τους κύριους δανειστές της, την Κίνα…
Ήδη οι αξιωματούχοι της Βενεζουέλας βρίσκονται σε προχωρημένες διαπραγματεύσεις με το Πεκίνο, το οποίο από την πλευρά του φαίνεται να συμβιβάζεται για αρχή με την πληρωμή μόνο των τόκων, και όχι μέρους του χρέους.
Ένας από τους όρους των δανεικών συμβάσεων ανάμεσα στις δύο πλευρές είναι ότι ένας μέρος των εσόδων από τις πωλήσεις πετρελαίου της Βενεζουέλας, θα πηγαίνει στην αποπληρωμή του χρέους.
Το ποσό που έχει δανειστεί συνολικά η Βενεζουέλα από την πανίσχυρη ασιατική χώρα φτάνει τα 50 δισ. δολ., ένα ποσό διόλου ευκαταφρόνητο, ειδικά αυτή την περίοδο που βιώνει τη χειρότερη οικονομική κρίση της ιστορίας της, με τους πολίτες κυριολεκτικά να μην έχουν να φάνε, λόγω της έλλειψης βασικών αγαθών.
Οι εικόνες τριτοκοσμικής χώρας που κάνουν το γύρω του κόσμου τους τελευταίους μήνες, οφείλονται στην πετρελαϊκή κρίση που ξέσπασε το περασμένο έτος, αλλά και στις κάκιστες πολιτικές του Προέδρου Nicolas maduro.
Αν τελικά επιτευχτεί η συμφωνία μεταξύ των δύο χωρών, τότε θα αποτελέσει μία βαθιά ανάσα για το Καράκας…
Θυμίζουμε πως πριν λίγες ημέρες οι εκλογικές αρχές της Βενεζουέλας ενέκριναν τις 1,3 εκατ. υπογραφές για τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος, σχετικά με την αποχώρηση ή μη του Προέδρου από την εξουσία.
Ωστόσο, ο Nicolas Maduro αρνήθηκε οποιοδήποτε τέτοιο ενδεχόμενο για το τρέχον έτος…

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης