Τελευταία Νέα
Διεθνή

Reuters: Σκληρή κριτική Merkel απέναντι στον Steinmeier για τις δηλώσεις του για το ΝΑΤΟ και τη Ρωσία

Reuters: Σκληρή κριτική Merkel απέναντι στον Steinmeier για τις δηλώσεις του για το ΝΑΤΟ και τη Ρωσία
Η δημόσια αντιπαράθεση των μελών της κυβέρνησης Merkel δείχνει τις διαφορετικές απόψεις σχετικά με το πώς θα πρέπει η Γερμανία να χειριστεί το Ουκρανικό ζήτημα
Επικριτική απέναντι στις δηλώσεις του γερμανού υπουργού Εξωτερικών Frank-Walter Steinmeier για το ΝΑΤΟ και τη Ρωσία ήταν η γερμανίδα καγκελάριος A. Merkel.
Σύμφωνα με το Reuters, σε δηλώσεις της σήμερα (19/6), η καγκελάριος δεν φαίνεται να συμφωνεί με τη θέση του Steinmeier περί κινδύνου να υπάρξει ένταση στις σχέσεις του ΝΑΤΟ και άλλων ανατολικών χωρών με τη Ρωσία, με αφορμή τη μεγάλη νατοϊκή άσκηση στην επικράτεια της Πολωνίας.
«Δεν είναι η Δύση αλλά η Ρωσία αυτή που θα πρέπει να επανακτήσει την εμπιστοσύνη» δήλωσε ο εκπρόσωπος της Merkel, Juergen Hardt, υπογραμμίζοντας ότι «οι δηλώσεις του γερμανού ΥΠΕΞ θα μπορούσαν αν παρερμηνευτούν από τη Μόσχα».
Ενόψει των εκλογών στη Γερμανία το 2017, η δημόσια αντιπαράθεση ανάμεσα στα μέλη της κυβέρνησης Merkel αντικατοπτρίζει την ένταση και τις διαφορετικές απόψεις σχετικά με το πώς θα πρέπει η Γερμανία να χειριστεί το Ουκρανικό ζήτημα.
Ο Steinmeier που προέρχεται από τους Σοσιαλδημοκράτες, έχει ταχθεί υπέρ μιας λιγότερο σκληρής στάσης απέναντι στη Ρωσία και στις κυρώσεις που της έχουν επιβληθεί.
Αντίθετα, η Μerkel επιμένει ότι η Ρωσία θα πρέπει να συμβιβαστεί απόλυτα με τη συμφωνία ειρήνης που υπεγράφη πέρυσι στο Μίνσκ της Λευκορωσίας, πριν υπάρξει άρση όλων των κυρώσεων.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης