Τελευταία Νέα
Διεθνή

Συρία: Μπαράζ συγκρούσεων στο Χαλέπι – Εντείνονται τα χτυπήματα του Διεθνή Συνασπισμού κατά των τζιχαντιστών

Συρία: Μπαράζ συγκρούσεων στο Χαλέπι – Εντείνονται τα χτυπήματα του Διεθνή Συνασπισμού κατά των τζιχαντιστών
Οι συριακές δυνάμεις υποστηριζόμενες και από τους Αμερικανούς, επιχειρούν στην πόλη Τάμπκα, η οποία απέχει μόλις 30 χλμ από τη Ράκκα
Άνευ διακοπών συνεχίζονται οι ένοπλες συγκρούσεις στα εδάφη της Συρίας, με το κέντρο των επιχειρήσεων να παραμένει το Χαλέπι.
Ειδικότερα, γύρω από την πόλη του Χαλεπίου, οι συριακές δυνάμεις σε συνεργασία με τη Μόσχα σφυροκοπούν αδιάκοπα από αέρος τους αντάρτες, αλλά και τις οργανώσεις που συνεργάζονται με αυτούς.
Επίσης, οι δύο πλευρές συγκρούονται και στο κέντρο της χώρας, στις περιοχές γύρω από τις πόλεις Ταλάφ και Ραστάν, αλλά και στην δυτική Λατάκια.
Συγκρούσεις σημειώνονται και στην Νταράγια, κοντά στη Δαμασκό.
Κοντά στα τουρκοσυριακά σύνορα, στην πόλη Μανμπίζ συγκεκριμένα, ο Διεθνής Συνασπισμός, στον οποίο ηγούνται οι ΗΠΑ, έχει σχεδόν εκδιώξει από την περιοχή τους τζιχαντιστές.
Παράλληλα, οι συριακές δυνάμεις υποστηριζόμενες και από τους Αμερικανούς, επιχειρούν στην πόλη Τάμπκα, η οποία απέχει μόλις 30 χλμ από τη Ράκκα, την άτυπη πρωτεύουσα του «χαλιφάτου».
Στο Ιράκ τώρα, ο εγχώριος στρατός έχει σχεδόν καταλάβει ολοκληρωτικά τη Φαλούτζα, απομακρύνοντας τους τζιχαντιστές από την εγχώρια πρωτεύουσα, Βαγδάτη, η οποία βρίσκεται μόλις 40 χλμ ανατολικότερα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης