Τελευταία Νέα
Διεθνή

Steinmeier στη Bild: Οι χειρισμοί του ΝΑΤΟ σε Πολωνία και Βαλτική μπορεί να προκαλέσουν ένταση με τη Ρωσία

Steinmeier στη Bild: Οι χειρισμοί του ΝΑΤΟ σε Πολωνία και Βαλτική μπορεί να προκαλέσουν ένταση με τη Ρωσία
Θα πρέπει να επικεντρωθούμε στον αφοπλισμό και τον έλεγχο των εξοπλισμών για την ασφάλεια στην Ευρώπη
Οι χειρισμοί του ΝΑΤΟ στην Πολωνία και τις χώρες της Βαλτικής μπορούν να θέσουν σε κίνδυνο τις σχέσεις τους με τη Ρωσία σε μια εποχή που είναι απαραίτητη η συνεργασία μεταξύ τους για να αποφευχθούν οι αντιπαραθέσεις τόνισε ο γερμανός ΥΠΕΞ.
Σε συνέντευξή του στη γερμανική Bild ο Frank-Walter Steinmeier αναφέρθηκε στη Σύνοδο του ΝΑΤΟ που πραγματοποιείται στην Πολωνία και είναι η μεγαλύτερη που έχει γίνει την τελευταία δεκαετία.
«Αυτό που δεν πρέπει να κάνουμε τώρα είναι να ρίξουμε λάδι στη φωτιά», τόνισε ο Steinmeier υπογραμμίζοντας ότι «όποιος νομίζει ότι συμβάλλει στην ασφάλεια της χώρας του διεξάγοντας συμβολικές παρελάσεις στα σύνορα της Ανατολικής Ευρώπης κάνει λάθος».
Τα σχόλια του γερμανού Υπουργού Εξωτερικών έρχονται μερικές ημέρες πριν από την προγραμματισμένη σύνοδο κορυφής του ΝΑΤΟ στις 8 Ιουλίου στην Βαρσοβία, όπου οι υπουργοί Εξωτερικών πρόκειται να οριστικοποιήσουν τα σχέδια για την ενίσχυση της στρατιωτικής παρουσίας του ΝΑΤΟ στην Ανατολική Ευρώπη.
Το σχέδιο περιλαμβάνει την παρουσία περίπου 4.000 στρατιώτες στην Πολωνία και τις χώρες της Βαλτικής σε μια προσπάθεια να σταλεί το μήνυμα προς τη Ρωσία ότι θα υπερασπιστεί τα κράτη μέλη απέναντι σε μια νέα επιθετική της στάση.
«Θα ήταν μοιραίο εάν η Σύνοδος του ΝΑΤΟ επικεντρωθεί αυστηρά στη στρατιωτική δράση», είπε ο Steinmeier.
«Θα πρέπει να επαναπροσδιορίσουμε τη σχέση μας με τους εταίρους μας στα πλαίσια του αφοπλισμού και τον έλεγχο των εξοπλισμών για την ασφάλεια στην Ευρώπη».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης