Τελευταία Νέα
Διεθνή

Τράπεζες και χρηματιστήρια προειδοποιούν για αναταραχή στις αγορές λόγω βρετανικού δημοψηφίσματος

Τράπεζες και χρηματιστήρια προειδοποιούν για αναταραχή στις αγορές λόγω βρετανικού δημοψηφίσματος
Ο πανευρωπαϊκός διαχειριστής χρηματιστηρίων Euronext ανακοίνωσε, ότι θα λάβει έκτακτα μέτρα στις επόμενες ημέρες, αναμένοντας ιδιαίτερα μεγάλες διακυμάνσεις και όγκους συναλλαγών
Τράπεζες και χρηματιστήρια προειδοποιούν τους πελάτες τους για την επικράτηση ιδιαίτερα δύσκολων, ευμετάβλητων συνθηκών διαπραγμάτευσης, μειωμένης ρευστότητας και μεγάλων κενών στην αποτίμηση των αξιών στις χρηματο-οικονομικές αγορές - ιδιαίτερα σε περίπτωση Brexit - εν όψει του βρετανικού δημοψηφίσματος της ερχόμενης Πέμπτης 23 Ιουνίου 2016.
Αυτό αναφέρει σε ρεπορτάζ του το διεθνές ειδησεογραφικό δίκτυο Reuters, που επικαλείται μεταξύ άλλων επιστολές που έστειλαν στους πελάτες τους η ολλανδική τράπεζα ING και η γαλλική Societe Generale, στις οποίες προειδοποιούν για ενδεχομένως μεγάλες κινήσεις της βρετανικής στερλίνας στη διεθνή αγορά συναλλάγματος και για πιθανή αναταραχή στις αγορές.
Ο πανευρωπαϊκός διαχειριστής χρηματιστηρίων Euronext ανακοίνωσε, ότι θα λάβει έκτακτα μέτρα στις επόμενες ημέρες, αναμένοντας ιδιαίτερα μεγάλες διακυμάνσεις και όγκους συναλλαγών.
Μεταξύ των μέτρων που θα λάβει από την ερχόμενη Δευτέρα 20 Ιουνίου μέχρι την Δευτέρα 27 Ιουνίου 2016 το Euronext, περιλαμβάνεται η διεύρυνση ή η αναστολή των ορίων τιμών για τα δικαιώματα προαίρεσης (options) επί δεικτών και μετοχών.
Πολλές πλατφόρμες διαπραγμάτευσης έχουν προειδοποιήσει τους πελάτες τους για δύσκολες συνθήκες επενδύσεων λόγω του δημοψηφίσματος, έχοντας ήδη αυξήσει το περιθώριο (margin) που απαιτούν για κάθε είδους συναλλαγή.
Σε κάθε περίπτωση, οι επενδυτές εμφανίζονται να έχουν ήδη κλείσει τις συναλλαγματικές θέσεις τους σε ευρώ και στερλίνα, που αναμένεται να εμφανίσουν και τη μεγαλύτερη διακύμανση πριν και μετά το βρετανικό δημοψήφισμα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης