Τελευταία Νέα
Διεθνή

Bullard (Fed): Οι ΗΠΑ ενδέχεται να χρειάζονται μόλις μία αύξηση επιτοκίων στα επόμενα 2,5 χρόνια

Bullard (Fed): Οι ΗΠΑ ενδέχεται να χρειάζονται μόλις μία αύξηση επιτοκίων στα επόμενα 2,5 χρόνια
Είναι παραπλανητικό για την Fed να επικοινωνεί στις αγορές ότι τα επιτόκιά της θα ανέλθουν στο ιστορικά «φυσιολογικό» επίπεδο του 3%-4%
Κριτική στην επικοινωνιακή πολιτική που εφαρμόζει η Federal Reserve άσκησε την Παρασκευή 17 Ιουνίου 2016 ο πρόεδρος της κεντρικής τραπέζης του St Louis, James Bullard, επισημαίνοντας ότι η οικονομία των ΗΠΑ ενδέχεται να χρειαστεί μόνο μία αύξηση των παρεμβατικών επιτοκίων του δολαρίου στα επόμενα 2,5 χρόνια.
Με το να αφήνει να εννοηθεί ότι οι αυξήσεις των παρεμβατικών της επιτοκίων θα είναι περισσότερες, η Fed διαβρώνει την αξιοπιστία της απέναντι στις αγορές.
Ο Bullard ζήτησε από τη Fed να σταματήσει να δημοσιεύει μακροπρόθεσμες προβλέψεις της για την οικονομική ανάπτυξη και το επίπεδο των επιτοκίων της και, αντ' αυτών, να αναγνωρίσει ότι γνωρίζει πολύ λίγα πράγματα για το μέλλον και ότι η οικονομία των ΗΠΑ δεν θα χειροτερέψει ούτε θα καλυτερέψει πολύ σε σύγκριση με το σημερινό της επίπεδο, αν δεν επισυμβεί κάποιο εξωγενές σοκ.
Όπως ανέφερε ο ίδιος, το κατάλληλο επίπεδο παρεμβατικών επιτοκίων του δολαρίου είναι το 0,63% ή περίπου 25 μονάδες βάσης πάνω από το σημερινό τους επίπεδο «και θα παραμείνει εκεί για αρκετό καιρό».
Είναι παραπλανητικό για την Fed να επικοινωνεί στις αγορές ότι τα επιτόκιά της θα ανέλθουν στο ιστορικά «φυσιολογικό» επίπεδο του 3%-4%, σύμφωνα με τον Bullard.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης