Τελευταία Νέα
Διεθνή

Danske Bank: Άμεσος κίνδυνος για τη βρετανική οικονομία το Brexit - Προβλέπεται ύφεση το β' εξάμηνο του 2017

Danske Bank: Άμεσος κίνδυνος για τη βρετανική οικονομία το Brexit - Προβλέπεται ύφεση το β' εξάμηνο του 2017
Η Danske υποστηρίζει πως είναι πιθανό η βρετανική οικονομία να «βυθιστεί» στην ύφεση το β’ μισό του 2017
Σε περίπτωση που το Ηνωμένο Βασίλειο αποφασίσει να αποσχιστεί από την Ευρωπαϊκή Ένωση στο δημοψήφισμα της 23ης Ιουνίου, θα επηρεαστεί άμεσα η μεσοπρόθεσμη αλλά και η μακροπρόθεσμη οικονομική ανάπτυξη της χώρας, προειδοποιεί σε έκθεση της η Danske Bank.
Αρχικά, η Τράπεζα επισημαίνει πως λόγω της αβεβαιότητας που προκλήθηκε από την εξαγγελία του David Cameron για το δημοψήφισμα, το βρετανικό ΑΕΠ μεγεθύνθηκε κατά +0,4% το α’ τρίμηνο 2016, από +0,6% (χαμηλό 3ετίας) το δ’ τρίμηνο του περασμένου έτους, υπήρξε δηλαδή επιβράδυνση της ανάπτυξης.
Επιπλέον, από τις αρχές του 2016 μέχρι και σήμερα, η Μ. Βρετανία έχει προσελκύσει πολύ λιγότερους επενδυτές και κεφάλαια, εξαιτίας του τεταμένου κλίματος που επικρατεί στο νησί.
Σε περίπτωση που τελικά επικρατήσει το Brexit, η Danske υποστηρίζει πως είναι πιθανό η βρετανική οικονομία να «βυθιστεί» στην ύφεση το β’ μισό του 2017, κάτι που θα αναγκάσει την Bank of England να χαλαρώσει τη νομισματική της πολιτική.
Οι επιπτώσεις θα είναι έντονες και στην ισοτιμία ευρώ/στερλίνας, η οποία αναμένεται να φτάσει και στο 0,8, λίγο πριν το δημοψήφισμα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης