Τελευταία Νέα
Διεθνή

Dijsselbloem (Eurogroup): Ο ESM εργάζεται σε ένα σχέδιο για τη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους

Dijsselbloem (Eurogroup): Ο ESM εργάζεται σε ένα σχέδιο για τη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους
Τα συνταξιοδοτικά συστήματα των κρατών-μελών της ζώνης του ευρώ πρέπει να γίνουν πιο ανθεκτικά, υποστήριξε ο επικεφαλής του Eurogroup
Την εκτίμηση ότι τα μέτρα της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας έχουν θετικά αποτελέσματα διατύπωσε ο επικεφαλής του Eurogroup, Jeroen Dijsselbloem, στη συνέντευξη Τύπου, μετά την ολοκλήρωση της σημερινής (16/6) συνεδρίασης του Eurogroup.
Μεταξύ άλλων ανέφερε, επίσης, ότι η εκτίμηση του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ) για την Ευρώπη συμπίπτει με την εκτίμηση του Eurogroup.
Ειδικότερα, ανέφερε πως η κυκλική ανάκαμψη της Ευρωζώνης βρίσκεται σε σωστή πορεία, παρά τις αναταραχές σε παγκόσμιο επίπεδο.
Ο Dijsselbloem υπογράμμισε την ανάγκη να καταστούν τα δημόσια συνταξιοδοτικά συστήματα των κρατών-μελών της Ευρωζώνης πιο ανθεκτικά, ώστε να διασφαλιστεί η δημοσιονομική βιωσιμότητά τους.
Σημειώνεται ότι ερωτηθείς σχετικά με το Brexit, ο επικεφαλής του Eurogroup δεν προέβη σε κάποιο σχόλιο, σεβόμενος τις εξελίξεις στο Ηνωμένο Βασίλειο, με τη δολοφονία της Jo Cox.
Πάντως, o Dijsselbloem έκανε λόγο για το «επείγον» ενός Eurogroup, ενόψει του Brexit, υποδηλώνοντας ότι ίσως συγκληθεί έκτακτο Eurogroup για το βρετανικό δημοψήφισμα.
Τέλος, σε ερώτηση σχετικά με την Ελλάδα, ο Dijsselbloem ανέφερε ότι οι θεσμοί συνεχίζουν να εργάζονται στο ζήτημα της βιωσιμότητας του ελληνικού χρέους, εκφράζοντας την ελπίδα ότι θα συνεχίσουν να το κάνουν με τη συνεργασία του ΔΝΤ.
Πάντως, επανέλαβε ότι ορισμένα πιο συμπαγή μέτρα θα παρθούν το 2018, όταν ολοκληρωθεί το τρέχον πρόγραμμα, καθιστώντας σαφές πως ο ESM εργάζεται σε ένα σχέδιο για τη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους.

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης