Τελευταία Νέα
Διεθνή

CIA: Το Ισλαμικό Κράτος παραμένει ισχυρό και ανθεκτικό – Ετοιμάζει νέες επιθέσεις στη Δύση

CIA: Το Ισλαμικό Κράτος παραμένει ισχυρό και ανθεκτικό – Ετοιμάζει νέες επιθέσεις στη Δύση
Ο κ. Brennan υποστήριξε πως οι τζιχαντιστές σε Συρία και Ιράκ εφαρμόζουν πλέον την τακτική του ανταρτοπόλεμου, προκειμένου να ανακτήσουν τα χαμένα εδάφη
Παρά το γεγονός ότι έχει χάσει σχεδόν το ήμισυ τον εδαφών του στην ευρύτερη περιοχή της Μέση Ανατολή τους τελευταίους μήνες, το Ισλαμικό Κράτος παραμένει «ισχυρό» και «ανθεκτικό», ανέφερε σήμερα 16/6 ο επικεφαλής της CIA, John Brennan, ενημερώνοντας το Κογκρέσο.
Επιπλέον, ο κ. Brennan υποστήριξε πως οι τζιχαντιστές σε Συρία και Ιράκ εφαρμόζουν πλέον την τακτική του ανταρτοπόλεμου, προκειμένου να ανακτήσουν τα χαμένα εδάφη, ενώ προειδοποίησε πως νέες επιθέσεις προς την Δύση είναι προ των πυλών.
«Το ISIS έχει ένα μεγάλο, μόνιμο προσωπικό από δυτικούς μαχητές, οι οποίοι θα μπορούσαν δυνητικά να χρησιμεύσουν ως πράκτορες για επιθέσεις στη Δύση», υπογράμμισε, προσθέτοντας ότι οι μαχητές της οργάνωσης προσπαθούν να διεισδύσουν στις χώρες – στόχους και μέσω των προσφυγικών και μεταναστευτικών ροών.
Επίσης, με αφορμή το άνευ προηγούμενου μακελειό στο Ορλάντο, το οποίο χαρακτήρισε «επίθεση στις αξίες της διαφάνειας και της ανοχής που διαθέτουν οι ΗΠΑ», συμπλήρωσε πως οι τζιχαντιστές χρησιμοποιούν για τις τρομοκρατικές τους επιθέσεις και τους «μοναχικούς λύκους», οι οποίοι πράττουν για λογαριασμό τους.
Τέλος, ο κ. Brennan τόνισε ότι τώρα πια ο ισχυρός πυρήνας του Ισλαμικού Κράτους μετατοπίζεται προς την Λιβύη.

ww.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης