Τελευταία Νέα
Διεθνή

HSBC: Αναθεωρεί πτωτικά τις εκτιμήσεις για τις οικονομίες της Ασίας

tags :
HSBC: Αναθεωρεί πτωτικά τις εκτιμήσεις για τις οικονομίες της Ασίας
Μειώνει τις εκτιμήσεις της για τις περισσότερες οικονομίες της Ασίας η HSBC, επικαλούμενη τις ανησυχίες για την εξαγωγική δραστηριότητα της περιοχής και τις επιπτώσεις από την σταδιακή υποχώρηση των ασιατικών αγορών και την υποτίμηση των εθνικών νομισμάτων.
Η κρίση του χρέους της Ευρώπης και η προσπάθεια επέκτασης των ΗΠΑ σηματοδοτεί ότι οι ασιατικές εξαγωγές «σχεδόν σίγουρα θα λάβουν ένα ισχυρό ‘χτύπημα’», εκτιμούν οι αναλυτές της  HSBC. Η εγχώρια ζήτηση, επίσης, θα υποχωρήσει, καθώς και τα εθνικά νομίσματα και οι αγορές κεφαλαίου, με την Ασία -εκτός της Ιαπωνίας – να σημειώνει ανάπτυξη 7,3% το 2011 και το 2012, χαμηλότερα από προηγούμενες προβλέψεις για ανάπτυξη 7,5%.
Η HSBC αναθεωρεί πτωτικά τις εκτιμήσεις της για το ΑΕΠ του Χονγκ Κονγκ, της Ινδονησίας, της Νότιας Κορέας, της Μαλαισίας, της Σιγκαπούρης, της Ταϊβάν, της Ταϊλάνδης και του Βιετνάμ, για το 2011, ενώ για το 2012 μείωσε τις εκτιμήσεις της για την Ιαπωνία και τη Νέα Ζηλανδία.
Αντίθετα, διατήρησε τις προβλέψεις για το 2011 και 2012 για την Κίνα, την Ινδία, την Αυστραλία και τις Φιλιππίνες. Συγκεκριμένα «βλέπει» ανάπτυξη 8,9% στην Κίνα το 2011 και 8,6% το 2012.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης