Τελευταία Νέα
Διεθνή

Πέμπτη συνεχόμενη πτώση στο πετρέλαιο λόγω φόβων Brexit - Στα 48,88 δολ. ανά βαρέλι το Brent

Πέμπτη συνεχόμενη πτώση στο πετρέλαιο λόγω φόβων Brexit - Στα 48,88 δολ. ανά βαρέλι το Brent
Goldman Sachs: Η τιμή του αργού πετρελαίου πρέπει να παραμείνει εντός του πεδίου 45-50 δολαρίων ανά βαρέλι, για να διασφαλιστεί ένα έλλειμμα στην παραγωγή πετρελαίου στο β' εξάμηνο 2016
Πτώση για πέμπτη συνεχόμενη συνεδρίαση κατέγραψαν οι διεθνείς τιμές του πετρελαίου την Τετάρτη 15 Ιουνίου 2016, καθώς οι επενδυτές επιμένουν να ανησυχούν για ενδεχόμενη επικράτηση της εξόδου του Ηνωμένου Βασιλείου από την Ε.Ε. (Brexit) στο επικείμενο βρετανικό δημοψήφισμα της 23ης Ιουνίου 2016.
Την έκταση της υποχώρησης των τιμών του «μαύρου χρυσού» περιόρισε η ανακοίνωση της μείωσης των αποθεμάτων αργού πετρελαίου στις ΗΠΑ κατά 933 χιλ. βαρέλια την περασμένη εβδομάδα, αν και η αγορά εκτιμούσε τη μείωσή τους σε 2,3 εκατ. βαρέλια.
Στην ίδια κατεύθυνση του περιορισμού των απωλειών οδήγησε και η απόφαση της Fed να αφήσει αμετάβλητα τα παρεμβατικά επιτόκια του δολαρίου ΗΠΑ, καθώς το δολάριο εξασθένησε, καθιστώντας το πετρέλαιο φθηνότερο σε όρους συναλλάγματος.
Ενδιαφέρον παρουσιάζει ανάλυση της Goldman Sachs, σύμφωνα με την οποία η τιμή του αργού πετρελαίου πρέπει να παραμείνει εντός του πεδίου των 45 έως 50 δολαρίων ανά βαρέλι, για να διασφαλιστεί ένα έλλειμμα στην παραγωγή πετρελαίου στο δεύτερο εξάμηνο του 2016.
Η τιμή του προθεσμιακού συμβολαίου (ΣΜΕ, future) Αυγούστου 2016 επί του αργού πετρελαίου διεθνούς αναφοράς Brent στο χρηματιστήριο εμπορευμάτων UK ICE Futures Europe του Λονδίνου υποχώρησε κατά 1,91% ή κατά 95 σεντς, για να περιοριστεί σε 48,88 δολάρια ΗΠΑ ανά βαρέλι, έχοντας διακυμανθεί ενδοσυνεδριακά μεταξύ 48,67 και 49,80 δολαρίων.
Μικρότερη υποχώρηση 1,36% ή 66 σεντς παρουσίασε το future Ιουλίου 2016 επί του αργού πετρελαίου αναφοράς των ΗΠΑ, West Texas Intermediate (WTI), στο χρηματιστήριο εμπορευμάτων NYMEX, για να κατέλθει σε 47,83 δολάρια ανά βαρέλι, έχοντας καταγράψει υψηλότερη τιμή ημέρας τα 48,72 δολάρια.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης