Τελευταία Νέα
Διεθνή

WSJ: Οι μεγάλες επιχειρήσεις της Ευρώπης καταψηφίζουν το Brexit - Καλούν τους Βρετανούς να παραμείνουν στην Ε.Ε.

WSJ: Οι μεγάλες επιχειρήσεις της Ευρώπης καταψηφίζουν το Brexit - Καλούν τους Βρετανούς να παραμείνουν στην Ε.Ε.
Άγνωστες οι συνέπειες που θα είχε μακροπρόθεσμα στη βρετανική οικονομία ένα Brexit, προκαλώντας οικονομική αβεβαιότητα που θα έπληττε καίρια τις επενδύσεις
Πληθαίνουν οι φωνές των μεγάλων πολυεθνικών επιχειρήσεων της Ευρώπης οι οποίες τις τελευταίες ημέρες καλούν τους Βρετανούς να υπερψηφίσουν την παραμονή του Ηνωμένου Βασιλείου στην Ευρωπαϊκή Ένωση στο επικείμενο βρετανικό δημοψήφισμα της 23ης Ιουνίου 2016.
Αυτό επισημαίνει σε άρθρο της η έγκυρη αμερικανική εφημερίδα Wall Street Journal (WSJ), σύμφωνα με την οποία μεταξύ άλλων περισσότερες 50 μεγάλες ευρωπαϊκές επιχειρήσεις συνυπέγραψαν ανοιχτή επιστολή, τασσόμενες υπέρ της παραμονής της Βρετανίας στην Ε.Ε..
Μεταξύ αυτών που υποστηρίζουν μια Βρετανία εντός Ε.Ε. περιλαμβάνεται η βρετανική κατασκευάστρια κινητήρων αεροσκαφών Rolls-Royce, η ισπανική Inditex (ιδιοκτήτρια μεταξύ άλλων των καταστημάτων Zara), η γαλλική εταιρεία καλλυντικών L’Oréal, ο ελβετικός γίγαντας τροφίμων Nestlé, η βρετανική εταιρεία οπλικών συστημάτων BAE Systems και η κολοσσιαία βρετανική εταιρεία ενέργειας BP.
Αυτό που ισχυρίζονται οι μεγάλοι αυτοί επιχειρηματικοί όμιλοι είναι ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση τους έχει προσφέρει διαπραγματευτική ισχύ σε διεθνείς εμπορικές συμφωνίες και έχει επιτρέψει τόσο σε εταιρείες, όσο και σε ολόκληρους κλάδους, να επιτύχουν εν μέσω «εξωτερικών απειλών».
Οι εταιρείες αυτές - συχνά μέσω ομιλιών ή επιστολών προς το προσωπικό τους - δίνουν έμφαση στις άγνωστες συνέπειες που θα είχε μακροπρόθεσμα στη βρετανική οικονομία ένα Brexit (αποφεύγοντας να τους προτρέψουν να καταψηφίσουν το Brexit), καθώς και στην οικονομική αβεβαιότητα που θα δημιουργούσε, η οποία θα έπληττε καίρια τις επενδύσεις.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης