Τελευταία Νέα
Διεθνή

Bloomberg: Ο Μητσοτάκης πρωθυπουργός σε αναμονή - Τι αναφέρει ο Π. Πικραμμένος

Bloomberg: Ο Μητσοτάκης πρωθυπουργός σε αναμονή - Τι αναφέρει ο Π. Πικραμμένος
«Ο κ. Μητσοτάκης είναι ένας από τους λίγους πολιτικούς που λέει την αλήθεια»
Όσο οι Έλληνες υπομένουν για ακόμα μια φορά τα σκληρά μέτρα λιτότητας και την γενικότερη οικονομική κατάσταση της χώρας, ένας ηγέτης περιμένει τη σειρά του, υποστηρίζει σε δημοσίευμα του το Bloomberg, αναφερόμενο στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης και αρχηγό της ΝΔ, Κυριάκο Μητσοτάκη.
Το πρακτορείο επισημαίνει πως παρά τις προσπάθειες της κυβέρνησης του Αλέξη Τσίπρα για σταθερότητα στη χώρα, πλέον υπάρχει η αίσθηση ότι μία μεγαλύτερη αναταραχή είναι προ των πυλών.
«Είτε μας αρέσει είτε όχι, ο Κυριάκος είναι αυτή τη στιγμή το μόνο πρόσωπο που μπορεί να ηγηθεί της προσπάθειας να σωθεί η χώρα.
Όταν είσαι ηγέτης, δεν ανακαινίζεις απλώς το παλιό σπίτι.
Τα ανατινάζεις όλα και είτε κερδίζεις ή χάνεις το παιχνίδι.
Είμαι βέβαιος ότι ο Κυριάκος θα κάνει ότι χρειαστεί όταν έρθει η ώρα», αναφέρει ο Παναγιώτης Πικραμμένος, ο οποίος διετέλεσε υπηρεσιακός πρωθυπουργός της Ελλάδας, την περίοδο Μάιος – Ιούνιος 2012.
Ο κ. Πικραμμένος υποστήριξε πως το τρέχον πρόγραμμα διάσωσης είναι «υφεσιακό» και σε συνδυασμό με «τις άτολμες μεταρρυθμίσεις που έχει προωθήσει η κυβέρνηση, δεν επαρκεί για να οδηγήσει τη χώρα σε μονοπάτι βιώσιμης ανάπτυξης».
Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης έχει εξαπολύσει πυρά για την πολιτική της τωρινής ελληνικής κυβέρνησης, τονίζοντας πως αυτός θα εστιάσει κυρίως στην περικοπή κρατικών δαπανών, προκειμένου να μην αυξηθούν εκ νέου οι φόροι.
Επιπλέον, δίνει ιδιαίτερη έμφαση και στον επανασχεδιασμό της δημόσιας διοίκησης, κάτι που δεν έχει γίνει από το 2010 που η κρίση βρέθηκε στο κατώφλι της Ελλάδας.
Το δημοσίευμα κάνει αναφορά και στο σαφέστατο προβάδισμα της Νέας Δημοκρατίας στις δημοσκοπήσεις, το οποίο φτάνει πλέον τις 8 ποσοστιαίες μονάδες.
«Αν το κόμμα του κ. Μητσοτάκη παραμείνει πρώτο στις δημοσκοπήσεις μέχρι το τέλος του τρέχοντος έτους, θα δημιουργήσει μια δυναμική νίκης που θα σημάνει πως αυτός θα είναι ο επόμενος πρωθυπουργός», δήλωσε ο Νίκος Μαραντζίδης, καθηγητής Πολιτικών Επιστημών στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας, ενώ συμπλήρωσε:
«Η κατάρρευση της εικόνας του Αλέξη Τσίπρας είναι εντυπωσιακή, δεδομένου ότι μιλάμε για μία κυβέρνηση μόλις 18 μηνών.
Αλλά φυσικά, οι καιροί δεν είναι φυσιολογικοί»…
Το πρακτορείο κάνει ανασκόπηση και την πορεία της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ, η οποία ανέβηκε στην εξουσία τον Ιανουάριο 2015, αντιτιθέμενη στα μέτρα λιτότητας.
Ωστόσο, στη συνέχεια αναγκάστηκε να υποκύψει στα αιτήματα των δανειστών, υπογράφοντας το τρίτο πρόγραμμα διάσωσης, κάτι που «βούλιαξε» τη λαϊκή υποστήριξη που απολάμβανε.
Επιπλέον, έκανε υποχώρηση και στα νέα προαπαιτούμενα που υπέβαλλαν οι πιστωτές, προκειμένου να ξεκλειδώσει η υπο-δόση ύψους 7,5 δισ. ευρώ.
Η χώρα πρέπει πλέον να διατηρεί ένα πλεόνασμα 3,5% του προϋπολογισμού της για να πληρώσει τους τόκους των δανείων της, μία πραγματικότητα που όλοι χαρακτηρίζουν ανέφικτη.
«Αν η Νέα Δημοκρατία κερδίσει τις επόμενες εκλογές, δεν θα είναι λόγω της γοητείας του Κυριάκου Μητσοτάκη, αλλά της προδοσίας που βίωσαν οι ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ.
Ο κ. Μητσοτάκης είναι ένας από τους λίγους πολιτικούς που λέει την αλήθεια.
Ωστόσο, είναι ακόμα δύσκολο να το αποδεχθούν οι πολίτες», δήλωσε ο Θωμάς Γεράκης, επικεφαλής της εταιρίας δημοσκοπήσεων MARC, η οποία εδρεύει στην Αθήνα.
Στον απόηχο όλων των παραπάνω, χιλιάδες άνθρωποι αναμένεται να βρεθούν στην πλατεία Συντάγματος μπροστά από τη Βουλή, προκείμενου να εκφράσουν την οργή τους για την ελληνική κυβέρνηση.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης