Τελευταία Νέα
Διεθνή

Osborne (ΥΠΟΙΚ Μ.Βρετανίας): Το Brexit θα φέρει νέα, σκληρότερα μέτρα λιτότητας και αυξήσεις σε φόρους

tags :
Osborne (ΥΠΟΙΚ Μ.Βρετανίας): Το Brexit θα φέρει νέα, σκληρότερα μέτρα λιτότητας και αυξήσεις σε φόρους
Η αποχώρηση από την ΕΕ θα έπληττε τις επενδύσεις, θα ζημίωνε τις οικογένειες, θα έβλαπτε τη βρετανική οικονομία αναμένεται να πει ο Βρετανός ΥΠΟΙΚ
Στους Βρετανούς πολίτες αναμένεται να απευθυνθεί σήμερα ο υπουργός Οικονομικών της Μ. Βρετανίας, G. Osborne προκειμένου να τους επισημάνει τις συνέπειες που θα έχει μια τυχόν αποχώρηση της χώρας από την ΕΕ.
Ο Osborne εκτιμάται πως θα επισημάνει στους πολίτες ότι το ενδεχόμενο Brexit θα αναγκάσουν την κυβέρνηση να λάβει νέα, ακόμη πιο σκληρά μέτρα λιτότητας, όπως αύξηση των φόρων και περικοπή των δημόσιων δαπανών
«Η αποχώρηση από την ΕΕ θα έπληττε τις επενδύσεις, θα ζημίωνε τις οικογένειες και θα έβλαπτε τη βρετανική οικονομία.
Θα είχα την ευθύνη να προσπαθήσω να αποκαταστήσω τη δημοσιονομική σταθερότητα και αυτό θα σήμαινε έναν κατεπείγοντα προϋπολογισμό, στον οποίο θα αναγκαζόμασταν να αυξήσουμε τους φόρους και να περικόψουμε τις δαπάνες» αναμένεται να υποστηρίξει ο Osborne, σύμφωνα με αποσπάσματα του κειμένου της ομιλίας του, που διένειμε στον Τύπο η εκστρατεία «Η Βρετανία ισχυρότερη στην Ευρώπη».
Όπως αναφέρεται ο ΥΠΟΙΚ της Μ. Βρετανίας θα αναφερθεί σε δημοσιονομικά μέτρα ύψους 30 δισεκατομμυρίων λιρών, κατανεμημένα εξ ημισείας σε αυξήσεις φόρων και περικοπές δαπανών, που θεωρεί πως θα χρειαστούν για να αντιμετωπιστούν οι εκτιμώμενες συνέπειες της αποχώρησης από την ΕΕ για τον προϋπολογισμό της Βρετανίας.
Ανάμεσα στα μέτρα αυτά θα είναι η αύξηση της κατώτερης κλίμακας του φόρου εισοδήματος 2 εκατοστιαίες μονάδες, στο 22%, και της υψηλότερης κατά 3%, στο 43% ενώ αυξήσεις θα πρέπει να αναμένονται σε φόρους κληρονομιάς, σε ειδικούς φόρους κατανάλωσης, στους δασμούς στο αλκοόλ και στη βενζίνη επίσης θα αυξηθούν ενώ οι δαπάνες για την υγεία, την παιδεία και την άμυνα θα περικοπούν κατά 2%, ενώ κατά ένα αντίστοιχο ποσοστό θα μειωθούν και οι συντάξεις.
Μια δημοσκόπηση που δημοσιεύθηκε το βράδυ χθες Τρίτη έδειξε ότι το προβάδισμα της εκστρατείας υπέρ της παραμονής συρρικνώθηκε από το διψήφιο επίπεδο στο οποίο βρισκόταν την περασμένη εβδομάδα σε μόλις μία εκατοστιαία μονάδα.
Άλλες έρευνες φέρουν το στρατόπεδο υπέρ της αποχώρησης από την ΕΕ να προηγείται, γεγονός που οδήγησε σε πτώση τη στερλίνα και προκάλεσε ζημίες δισεκατομμυρίων δολαρίων στις διεθνείς αγορές.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης