Τελευταία Νέα
Διεθνή

Σε χαμηλό 2 μηνών υποχώρησε η στερλίνα μέχρι τα 1,4089 δολάρια ΗΠΑ - Πτώση και έναντι του ευρώ

Σε χαμηλό 2 μηνών υποχώρησε η στερλίνα μέχρι τα 1,4089 δολάρια ΗΠΑ - Πτώση και έναντι του ευρώ
Η εντελώς απρόβλεπτη πορεία της στερλίνας στη διεθνή αγορά συναλλάγματος αποτελεί τον απόλυτο εφιάλτη των διαπραγματευτών, επενδυτών, αλλά και των λογιστηρίων
Πάνω από το επίπεδο των 1,41 δολαρίων ΗΠΑ επέστρεψε η βρετανική στερλίνα το απόγευμα της Τρίτης 14 Ιουνίου 2016 στη διεθνή αγορά συναλλάγματος.
Νωρίτερα στην ημέρα, το βρετανικό νόμισμα είχε καταγράψει το χαμηλότερο επίπεδο των τελευταίων δύο μηνών - στα 1,4089 δολάρια - μετά τη δημοσιοποίηση νέας δημοσκόπησης για το επικείμενο βρετανικό δημοψήφισμα της 23ης Ιουνίου 2016 από την TNS, στην οποία η αποχώρηση του Ηνωμένου Βασιλείου από την Ε.Ε. (Brexit) είχε προβάδισμα επτά ποσοστιαίων μονάδων.
Η εντελώς απρόβλεπτη πορεία της στερλίνας στη διεθνή αγορά συναλλάγματος αποτελεί τον απόλυτο εφιάλτη των διαπραγματευτών, επενδυτών, αλλά και των λογιστηρίων πολυεθνικών βρετανικών επιχειρήσεων, όμως αυτή ακριβώς η συμπεριφορά της είναι που δημιουργεί ευκαιρίες για τεράστια κέρδη εντός ολίγων ωρών.
Η λίρα καταγράφει διακύμανση ανάλογα με την πορεία των δημοσκοπήσεων: Όταν προηγείται το Brexit εξασθενεί έναντι του ευρώ, του δολαρίου και του γιέν, ενώ όταν κερδίζει έδαφος η παραμονή της Βρετανίας στην Ε.Ε. ενισχύεται και πάλι.
Στις 21:10 ώρα Ελλάδος, η στερλίνα διαπραγματευόταν έναντι του αμερικανικού νομίσματος στα 1,4116 δολάρια ΗΠΑ, με το ευρώ να ενισχύεται κατά 0,38% στις 0,7943 στερλίνες.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης