Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΙΕΑ: Η αγορά πετρελαίου θα ισορροπήσει το β’ 6μηνο του 2016, λόγω της αστάθειας στην παραγωγή

ΙΕΑ: Η αγορά πετρελαίου θα ισορροπήσει το β’ 6μηνο του 2016, λόγω της αστάθειας στην παραγωγή
Ωστόσο, ο Οργανισμός αναμένει εκ νέου αύξηση των υπέρογκων αποθεμάτων από το α’ εξάμηνο του 2017
Επαναλαμβάνοντας ουσιαστικά τα όσα έλεγε και στη χθεσινή του έκθεση ο ΟΠΕΚ (Οργανισμός Πετρελαιοπαραγωγών Εξαγωγικών Κρατών), ο Διεθνής Οργανισμός Ενέργειας (International Energy Agency, ΙΕΑ) προβλέπει ότι η αγορά πετρελαίου θα ισορροπήσει κατά τη διάρκεια του β’ εξαμήνου 2016. λόγω της αστάθειας που υπάρχει στην παγκόσμια παραγωγή.
Ειδικότερα, μία σειρά από τυχαία γεγονότα τους τελευταίους μήνες, όπως η φωτιά στις πετρελαϊκές εγκαταστάσεις στον Καναδά και οι καταλήψεις στο Δέλτα του Νίγηρα, οδήγησαν σε μείωση την παγκόσμια παραγωγή, συρρικνώνοντας την υπερπροσφορά και αυξάνοντας τις τιμές.
Ωστόσο, εξαιτίας της συνεχόμενης αύξησης της παραγωγής από ορισμένες χώρες, κυρίως μέλη του ΟΠΕΚ, ο ΙΕΑ αναμένει εκ νέου αύξηση των υπέρογκων αποθεμάτων από το α’ εξάμηνο του 2017.
Ο ρυθμός ανάπτυξης της ζήτησης το β’ εξάμηνο του 2016 και το επόμενο έτος θα παραμείνει αμετάβλητος, στα περίπου 1,3 εκατ. βαρέλια ημερησίως.
Σχετικά με την προσφορά «μαύρου χρυσού», ο Οργανισμός διαπίστωσε πτώση κατά 590.000 βαρέλια ημερησίως (στα 95,4 εκατ. βαρέλια ημερησίως) για το μήνα Μάιο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης