Τελευταία Νέα
Διεθνή

Γαλλία: Τρομοκρατική επίθεση χαρακτηρίζει η κυβέρνηση τη δολοφονία ζευγαριού στο Παρίσι από οπαδό του ISIS

tags :
Γαλλία: Τρομοκρατική επίθεση χαρακτηρίζει η κυβέρνηση τη δολοφονία ζευγαριού στο Παρίσι από οπαδό του ISIS
Νεκροί ένας αστυνομικός διοικητής και η σύντροφος του στο σπίτι τους στο Παρίσι
(upd) Για τρομοκρατική επίθεση κάνει λόγο η γαλλική κυβέρνηση αναφερόμενη στη δολοφονία ενός ζευγαριού – ενός αστυνομικού διοικητή και της συντρόφου του στο σπίτι τους - χθες τα ξημερώματα στο Παρίσι από έναν οπαδό του Ισλαμικού Κράτους.
Όπως έγινε γνωστό δράστης της επίθεσης ήταν ο ο Λαροσί Αμπάλα, 25 ετών ο οποίος είχε καταδικαστεί το 2013 για συμμετοχή σε τζιχαντιστικό πυρήνα που δρούσε ανάμεσα στη Γαλλία και το Πακιστάν.
Επιπλέον, είχε δικαστεί μαζί με άλλους επτά κατηγορούμενους και είχε καταδικαστεί σε φυλάκιση τριών ετών, εκ των οποίων οι έξι μήνες με αναστολή, για σύσταση συμμορίας με σκοπό την προετοιμασία τρομοκρατικών πράξεων.
Ο Λαροσί Αμπάλα κατάφερε πολλαπλά τραύματα με μαχαίρι στον 42χρονο αξιωματικό της αστυνομίας μπροστά στο σπίτι του και στη συνέχεια οχυρώθηκε μέσα στο σπίτι του θύματος, όπου κατόπιν η σύντροφος του αστυνομικού βρέθηκε νεκρή.
Ο δράστης που υποστήριξε πως ανήκει στην οργάνωση Ισλαμικό Κράτος, έπεσε νεκρός αργότερα από πυρά μελών της μονάδας RAID των ειδικών δυνάμεων της γαλλικής αστυνομίας, που ανακάλυψαν σώο αλλά σε κατάσταση σοκ τον γιο του ζευγαριού, τριών ετών.
Η έρευνα για την υπόθεση ανατέθηκε στην αντιτρομοκρατική υποδιεύθυνση της γαλλικής εισαγγελίας.
Κατά συγκλίνουσες πηγές, ο άνδρας υποστήριξε ότι ανήκει στον ISIS κατά τη διάρκεια συνομιλίας με διαπραγματευτή της RAID.
Την ευθύνη για την ενέργεια ανέλαβε το Ισλαμικό Κράτος, μέσω μιας ανάρτησης του πρακτορείου ειδήσεων Άμακ, που πρόσκειται στους τζιχαντιστές, στον ιστότοπό του.
«Θα χυθεί άπλετο φως στην ακριβή φύση αυτής της «φρικιαστικής τραγωδίας» τόνισε ο πρόεδρος της Γαλλίας, Francois Hollande, ο οποίος θα έχει συνάντηση με το επιτελείο του ενημερωθεί για την πορεία της έρευνας.

(πρώτη ενημέρωση 14 Ιουνίου 08:58)
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης