Τελευταία Νέα
Διεθνή

Osborne (ΥΠΟΙΚ Βρετανίας): Το Brexit είναι θετική εξέλιξη μόνο για τους πλούσιους - Οι φτωχοί θα «χτυπηθούν» πρώτοι

tags :
Osborne (ΥΠΟΙΚ Βρετανίας): Το Brexit είναι θετική εξέλιξη μόνο για τους πλούσιους - Οι φτωχοί θα «χτυπηθούν» πρώτοι
Πρέπει να καταστήσουμε σαφείς στους πολίτες τους μεγάλους οικονομικούς κινδύνους που αντιμετωπίζει η χώρα, τόνισε ο Osborne 
Η αποχώρηση του Ηνωμένου Βασιλείου από την Ευρωπαϊκή Ένωση θα πρέπει να θεωρείται επιλογή μόνο για του πλούσιους πολίτες, ανέφερε ο υπουργός Οικονομικών της χώρας, George Osborne, επισημαίνοντας ότι τα χαμηλότερα κοινωνικά στρώματα είναι αυτά που θα χτυπηθούν πρώτα και θα υποφέρουν περισσότερο, σε περίπτωση Brexit.
«Πρέπει να καταστήσουμε σαφείς στους πολίτες τους μεγάλους οικονομικούς κινδύνους που θα αντιμετωπίσει η χώρα, που θα έχουν πραγματικές οικονομικές συνέπειες για τις οικογένειες», ανέφερε ο Osborne, προσθέτοντας πως «είναι οι πολίτες με τα χαμηλότερα εισοδήματα, με τη μεγαλύτερη εργασιακή επισφάλεια, που θα χτυπηθούν πρώτοι, σε περίπτωση ύφεσης».
«Το Brexit είναι για τους πλουσιότερους της χώρας μας, για όσους μπορούν να αντέξουν μια ύφεση», σημείωσε χαρακτηριστικά.
Στη συνέχεια διερωτήθηκε ρητορικά: «Πώς μπορεί μια φτωχότερη χώρα να αντέξει ακριβώς τις ίδιες υπηρεσίες υγείας, το ίδιο εκπαιδευτικό σύστημα, την ίδια στήριξη για τους ανθρώπους που τη χρειάζονται;».
Για να υπογραμμίσει πως «αν η χώρα είναι φτωχότερη, τότε έχει λιγότερα χρήματα» και να καλέσει τους πολίτες να σκεφτούν ότι είναι αδύνατο να χρηματοδοτηθούν όλες αυτές οι υπηρεσίες, εάν η χώρα είναι πιο φτωχή».

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης