Τελευταία Νέα
Διεθνή

Moody's: «Καμπανάκι» για πιθανή υποβάθμιση της Microsoft λόγω της εξαγοράς του Linkedin

Moody's: «Καμπανάκι» για πιθανή υποβάθμιση της Microsoft λόγω της εξαγοράς του Linkedin
Ο διεθνής οίκος επιβεβαίωσε τη βραχυπρόθεσμη πιστοληπτική αξιολόγηση της Microsoft σε «Prime-1»
Σε καθεστώς αρνητικής επαναξιολόγησης έθεσε την Δευτέρα 13 Ιουνίου 2016 ο διεθνής οίκος Moody's Investors Service την αξιολόγηση «Aaa» των προνομιούχων υποχρεώσεων χωρίς εμπράγματες εξασφαλίσεις του γίγαντα της πληροφορικής Microsoft, λόγω της ανακοίνωσης εξαγοράς του επαγγελματικού κοινωνικού δικτύου Linkedin έναντι 26,2 δισ. δολαρίων τοις μετρητοίς.
Η συμφωνία έχει ήδη πραγματοποιηθεί σε επίπεδο διοικήσεων των δύο εταιρειών, όμως θα απαιτηθεί η έγκριση των μετόχων της Linkedin και των εποπτικών αρχών προτού ολοκληρωθεί προς το τέλος του 2016.
Ο οίκος Moody's δεν αποκλείει την υποβάθμιση της αξιολόγησης των προνομιούχων υποχρεώσεων της Microsoft κατά μία βαθμίδα, λόγω της χρήσης αποκλειστικά χρέους για τη χρηματοδότηση της εξαγοράς, η οποία θα αυξήσει τον λόγο ακαθάριστου χρέους προς λειτουργικά (EBITDA) αποτελέσματα σε περίπου 2 φορές, δηλαδή πάνω από το επίπεδο της 1,5 φοράς για το οποίο είχε προειδοποιήσει ο οίκος ότι μπορεί να «πυροδοτήσει» υποβάθμιση.
Ο Moody's αναγνωρίζει πως η εξαγορά της Linkedin θα προσφέρει «ουσιαστικές ωφέλειες» στο οικοσύστημα παροχής υπηρεσιών υπολογιστικού νέφους της Microsoft.
Σε κάθε περίπτωση, ο διεθνής οίκος επιβεβαίωσε τη βραχυπρόθεσμη πιστοληπτική αξιολόγηση της Microsoft σε «Prime-1».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης