Τελευταία Νέα
Διεθνή

Εκτός ελέγχου ο Αυστριακός ΥΠΕΞ – Υπεραμύνεται των κλειστών βαλκανικών συνόρων – Θέλει αυστραλιανό μοντέλο

Εκτός ελέγχου ο Αυστριακός ΥΠΕΞ – Υπεραμύνεται των κλειστών βαλκανικών συνόρων – Θέλει αυστραλιανό μοντέλο
Ιδιαίτερη αίσθηση προκαλεί η άποψη του για μετατροπή Λέσβου και Λαμπεντούζα σε στρατόπεδο συγκέντρωσης προσφύγων και μεταναστών (!)
Εκτός ελέγχου είναι πλέον ο υπουργός Εξωτερικών της Αυστρίας, Sebastian Kurz, ο οποίος στο πλαίσιο της συνέντευξης του σε εγχώρια εφημερίδα υπεραμύνθηκε της επιλογής του να κλείσει τα σύνορα, επικροτώντας ταυτόχρονα και την παύση της «βαλκανικής οδού».
Επιπλέον, ο κ. Kurz επανέλαβε τις προτάσεις του για υιοθέτηση αυστραλιανού μοντέλου (πλήρης απομόνωση των προσφύγων σε ξερονήσια) στο Προσφυγικό, καλώντας την Ευρωπαϊκή Ένωση να σκληρύνει την στάση της.
«Όταν έκλεισα τη Διαδρομή των Βαλκανίων υπήρξατε από τους κορυφαίους που με επέκριναν για αυτό, ωστόσο μία εβδομάδα αργότερα οι αρχηγοί κρατών και κυβερνήσεων των 28 χωρών-μελών της Ε.Ε. αποφάνθηκαν πως το κλείσιμο της Διαδρομής ήταν καλό και σωστό», ανέφερε μεταξύ άλλων.
Ιδιαίτερη αίσθηση προκαλεί η άποψη του για μετατροπή Λέσβου και Λαμπεντούζα σε στρατόπεδο συγκέντρωσης προσφύγων και μεταναστών (!), προκειμένου να μην εισχωρήσουν στην Ευρώπη.
Οι αντιδράσεις ήταν σφοδρές από τις υπόλοιπες χώρες της Ένωσης, όταν πριν λίγους μήνες ο Αυστριακός υπουργός είχε εκφράσει για πρώτη φορά την άποψη του.
Θυμίζουμε πως ο κ. Kurz έχει εξαπολύσει έναν αδικαιολόγητο πόλεμο κατά της Ελλάδας για ανεξήγητο λόγο, επεμβαίνοντας σε θέματα Προσφυγικού, αλλά και της διαπραγμάτευσης με τους δανειστές, ζητώντας η Αθήνα εκτός από τις μεταρρυθμίσεις να προστατέψει και τα εξωτερικά σύνορα της Ε.Ε.
Την στιγμή που όλη η Ευρώπη πρέπει να δείξει την ανωτερότητα που υποτίθεται ότι διαθέτει σε ανθρωπιστικά θέματα, η Αυστρία και λοιπές χώρες του μπλοκ είναι και πάλι απούσες...

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης