Τελευταία Νέα
Διεθνή

Το Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε την ευθύνη για το μακελειό στο Ορλάντο - Διάγγελμα Obama: Ήταν τρομοκρατική πράξη

Το Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε την ευθύνη για το μακελειό στο Ορλάντο - Διάγγελμα Obama: Ήταν τρομοκρατική πράξη
Ο αμερικανός πρόεδρος διέταξε την ομοσπονδιακή κυβέρνηση να παράσχει κάθε αναγκαία βοήθεια στις τοπικές αρχές
(Upd4) Η οργάνωση Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε την ευθύνη για το μακελειό στο νυχτερινό κέντρο του Ορλάντο στην Φλόριντα με τουλάχιστον 50 νεκρούς και δεκάδες τραυματίες, σύμφωνα με το δίκτυο AMAQ NEWS που πρόσκειται στην οργάνωση.
Ο Αμερικανός Πρόεδρος σε διάγγελμά του προς τον αμερικανικό λαό χαρακτήρισε τη μεγαλύτερη μαζική δολοφονία που έγινε ποτέ στις ΗΠΑ ως «τρομοκρατική πράξη και πράξη μίσους».
Ο Αμερικανός Πρόεδρος, πρόσθεσε ότι οι ΗΠΑ δεν θα ενδώσουν στο φόβο και πως η χώρα ενωμένη θα αντιμετωπίσει εκείνους που την απειλούν.
«Όταν απειλείται ένας αμερικανός απειλούμαστε όλοι» τόνισε ο B. Obama.

Νωρίτερα το bankinews εγραφε:

Στενές σχέσεις με την τρομοκρατία και το Ισλαμικό Κράτος αποδεικνύεται ότι είχε ο δράστης του μακελειού στο Ορλάντο της Φλόριντας με 50 νεκρούς και άλλους τόσους τραυματίες, πολλοί εκ των οποίων είναι σοβαρά.
Σύμφωνα με πληροφορίες του αμερικανικού δικτύου NBC NEWS ο 29 χρονος Omar Matten τηλεφώνησε λίγα λεπτά πριν ανοίξει πυρ εναντίων των θαμώνων του κλαμπ στην αστυνομία και δήλωσε πίστη στην οργάνωση Ισλαμικό Κράτος.
Την ίδια πληροφορία αποκάλυψε και ο κυβερνήτης της Φλόριντα Rik Sckot ο οποίος μίλησε ξεκάθαρα για «τρομοκρατική ενέργεια».
Νωρίτερα, είχαν διαρρεύσει πληροφορίες των αμερικανικών ΜΜΕ οτι ο 29χρονος δράστης Omar Matten, είχε σχέσεις με το Ισλαμικό Κράτος ενώ σε κάποιες από τις φωτογραφίες που δημοσιεύονται στο CNN εμφανίζεται με την παραδοσιακή φορεσιά των τζιχαντιστών.
Ο 29χρονος αμερικανός - αφγανικής καταγωγής - γεννήθηκε το 1986 στο Port Saint Lucie της Φλόριντα. 
 Ο δράστης, σκοτώθηκε από αστυνομικούς σε ανταλλαγή πυρών μέσα στο κλαμπ Pulse, δεν είχε ποινικό μητρώο και οι αρχές ερευνούν αν είχε κάποιους δεσμούς με την ισλαμιστική τρομοκρατία ενώ φερεται να είχε εκπαιδευτεί και στο χειρισμό όπλων.
«Η επίθεση ήταν καλά προετοιμασμένη και καλά οργανωμένη» αναφέρουν αστυνομικές πηγές.
Το MSNBC επισήμανε ότι ο Matten δήλωσε πίστη στον ηγέτη του Ισλαμικού Κράτους AbuBakralBagdadi ενώ και το τηλεοπτικό δίκτυο Fox News, επικαλούμενο πηγές του μετέδωσε ότι ο δράστης ήταν γνωστός στο FBI από το 2013.
Το Ομοσπονδιακό Γραφείο Ερευνών είχε ανοίξει φάκελο για τον Omar Matten.



Συγκλονισμένος από το μακελειό στη Φλόριντα δήλωσε ο αμερικανός πρόεδρος Obama ο οποίος ζήτησε να έχει τακτική ενημέρωση ενόσω το FBI και οι άλλοι ομοσπονδιακοί αξιωματούχοι συνεργάζονται με την αστυνομία του Ορλάντο για να συλλέξουν περισσότερες πληροφορίες.
Σύμφωνα με ανακοίνωση του Λευκού Οίκου ο Αμερικανός πρόεδρος ζήτησε να ενημερώνεται τακτικά για τις νεότερες εξελίξεις μιας από τις χειρότερες σφαγές που έχουν σημειωθεί ποτέ στις ΗΠΑ και διέταξε την ομοσπονδιακή κυβέρνηση να παράσχει κάθε αναγκαία βοήθεια στις τοπικές αρχές.



«Οι σκέψεις μας και οι προσευχές μας είναι με τις οικογένειες και τους αγαπημένους των θυμάτων» αναφέρει η ανακοίνωση του Λευκού Οίκου.
Μετά τον πρόεδρο Obama, συγκλονισμένοι δήλωσαν και ο υποψήφιοι για την προεδρεία Hillary Clinton και Donald Trump οι οποίοι εξέφρασαν τη θλίψη τους για το τραγικό περιστατικό.
Η υποψήφια για το χρίσμα του Δημοκρατικού Κόμματος στις προεδρικές εκλογές του Νοεμβρίου, H. Clinton, εξέφρασε τη θλίψη της για την επίθεση.
«Ξυπνήσαμε με ανησυχητικά νέα από τη Φλόριντα.
Η σκέψη μου είναι με εκείνους που επλήγησαν από αυτήν την τραγική ενέργεια», έγραψε στον λογαριασμό της στο Twitter.
Ο Ρεπουμπλικάνος υποψήφιος, D. Trump, τη χαρακτήρισε «βρόμικη επίθεση», σημειώνοντας ότι η αστυνομία ερευνά την πιθανότητα να πρόκειται για τρομοκρατική ενέργεια.

Ορλάντο: Ακραίος ισλαμιστής σκόρπισε το θάνατο σε γκέι μπαρ - 50 νεκροί


Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης