Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ο συριακός στρατός πλησιάζει περισσότερο τη Ράκκα – Ελέγχει πλήρως τους δρόμους που οδηγούν στην πόλη

Ο συριακός στρατός πλησιάζει περισσότερο τη Ράκκα – Ελέγχει πλήρως τους δρόμους που οδηγούν στην πόλη
Οι κυβερνητικές δυνάμεις σε συνεργασία με την ρωσική Αεροπορία βρίσκονται μόλις 15 χλμ μακριά από την Τάμπκα
Ολοένα και περισσότερο πλησιάζουν στην άτυπη πρωτεύουσα του "χαλιφάτου" οι συριακές δυνάμεις, καθώς σήμερα 10/6, μετά από μία εβδομάδα συνεχόμενων μαχών, έθεσαν υπό έλεγχο μέρος του βασικού οδικού δικτύου που οδηγεί στην πόλη.
Όπως μεταδίδει το Reuters, το οποίο παρακολουθεί από κοντά τις εξελίξεις στην εμπόλεμη ζώνη της Συρίας, οι κυβερνητικές δυνάμεις σε συνεργασία με την ρωσική Αεροπορία βρίσκονται μόλις 15 χλμ μακριά από την Τάμπκα, την έτερη πόλη των τζιχαντιστών στην περιοχή, σε κοντινή απόσταση από τη Ράκα.
Την ίδια στιγμή, οι δυνάμεις του Assad και ο Διεθνής Συνασπισμός, του οποίου ηγούνται οι ΗΠΑ, έχουν διακόψει όλους τους διαδρόμους του Ισλαμικού Κράτους από και προς την πόλη Μανμπίζ.
Η Μανμπίζ, με πληθυσμό 100.000 κατοίκων, αποτελεί το μεγαλύτερο προπύργιο του Ισλαμικού Κράτους στην ευρύτερη περιοχή της επαρχίας του Χαλεπιού.
Βόρεια της επαρχίας του Χαλεπίου, οι Κούρδοι σε συνεργασία με τις επίλεκτες αμερικανικές δυνάμεις πολεμούν τους τζιχαντιστές που βρίσκονται κοντά στα τουρκοσυριακά εδάφη.
Στην πόλη Αζάζ, οι τρομοκράτες του ISIS έχουν σχεδόν εκδιωχθεί.
Επιπλέον, στην ίδια περιοχή επιχειρεί εναντίον τους και η τουρκική αεροπορία.
Λίγο πιο ανατολικά, στη Φαλούτζα του Ιράκ (50 χλμ δυτικά της Βαγδάτης), ο εγχώριος στρατός (στηριζόμενος και αυτός από τις ΗΠΑ) συνεχίζει για δεύτερη εβδομάδα την πολιορκία, μετά την αποτυχημένη προσπάθεια λίγες ημέρες πριν, όταν οι τζιχαντιστές προχώρησαν σε μία σφοδρή αντεπίθεση.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης