Τελευταία Νέα
Διεθνή

Wells Fargo: Το δολάριο ΗΠΑ θα ενισχυθεί μεσοπρόθεσμα έναντι των κυριοτέρων ξένων νομισμάτων

Wells Fargo: Το δολάριο ΗΠΑ θα ενισχυθεί μεσοπρόθεσμα έναντι των κυριοτέρων ξένων νομισμάτων
Μετά την επίδειξη «ευρείας αδυναμίας» του δολαρίου στους πρώτους μήνες του 2016, το αμερικανικό νόμισμα ανέκαμψε με ήπιο ρυθμό
Το δολάριο ΗΠΑ θα ενισχυθεί μεσοπρόθεσμα έναντι των κυριοτέρων ξένων νομισμάτων, σύμφωνα με έκθεση της αμερικανικής τραπέζης Wells Fargo.
Συγκεκριμένα, οι αναλυτές της εκτιμούν, ότι μετά την επίδειξη «ευρείας αδυναμίας» του δολαρίου στους πρώτους μήνες του 2016, το αμερικανικό νόμισμα ανέκαμψε με ήπιο ρυθμό από το χαμηλό επίπεδο της αρχής Μαΐου 2016, αν και υπέστη νέο πλήγμα από την βραδεία πρόοδο της αγοράς εργασίας στις ΗΠΑ.
Τα στελέχη της Wells Fargo που σχεδιάζουν τη στρατηγική της στην αγορά συναλλάγματος εκτιμούν, ότι σταδιακά το δολάριο θα ενισχυθεί έναντι των περισσοτέρων νομισμάτων μεσοπρόθεσμα.
Αυτό είναι το συμπέρασμα που εξάγουν, στη λογική ότι η Federal Reserve αργά ή γρήγορα θα επιστρέψει εκ νέου στην αύξηση των παρεμβατικών της επιτοκίων, την ίδια στιγμή που πολλές από τις ισχυρότερες κεντρικές τράπεζες του πλανήτη διατηρούν την ποσοτική χαλάρωση που εφαρμόζουν, την οποία δεν αποκλείεται να εντείνουν.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης