Τελευταία Νέα
Διεθνή

Παραδοχή από ΗΠΑ: Το Ισλαμικό Κράτος δεν θα έχει εκδιωχθεί από Συρία και Ιράκ μέχρι το τέλος της θητείας Obama

Παραδοχή από ΗΠΑ: Το Ισλαμικό Κράτος δεν θα έχει εκδιωχθεί από Συρία και Ιράκ μέχρι το τέλος της θητείας Obama
Το ISIS έχουν χάσει περίπου το ήμισυ των εδαφών του από τότε που ο Διεθνής Συνασπισμός ξεκίνησε τις επιχειρήσεις του στη Συρία
Στην παραδοχή ότι τo Ισλαμικό Κράτος δεν θα έχει αντιμετωπιστεί αποτελεσματικά έως και το τέλος της θητείας του Barack Obama, προχώρησαν οι υπηρεσίες Ασφαλείας των ΗΠΑ.
Ο Αμερικανός Πρόεδρος, ο οποίος θα βρίσκεται στο αξίωμα του έως και το τέλος Οκτωβρίου 2016, συμμάχησε με Γαλλία και Μεγάλη Βρετανία, μετά το τρομοκρατικό χτύπημα στο Παρίσι (Νοέμβριος 2015), προκειμένου να καταφέρει να εκδιώξει τους τζιχαντιστές από τη Μέση Ανατολή.
Αν και το ISIS έχουν χάσει περίπου το ήμισυ των εδαφών του από τότε που ο Διεθνής Συνασπισμός ξεκίνησε τις επιχειρήσεις του στη Συρία, η αντίσταση που προβάλλουν οι μαχητές του είναι σθεναρή.
Το πρωτοφανές είναι πως αυτή τη στιγμή μάχονται κατά του Ισλαμικού Κράτους οι Διεθνής Συνασπισμός, Σύριοι αντάρτες, δυνάμεις του Assad, Ρώσοι, Ιρακινοί, Κούρδοι και Τούρκοι, όμως παρόλα αυτά δεν έχουν καταληφθεί οι δύο πόλεις – κλειδιά της τρομοκρατικής οργάνωσης, Ράκκα και Μοσούλη.

www.bankingnews.gr


Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης