Τελευταία Νέα
Διεθνή

Οι συριακές δυνάμεις πολιορκούν τη Μανμπίζ - Σφίγγει ο κλοιός γύρω από τους τζιχαντιστές

Οι συριακές δυνάμεις πολιορκούν τη Μανμπίζ - Σφίγγει ο κλοιός γύρω από τους τζιχαντιστές
Ο στρατιωτικός συνασπισμός, του οποίου ηγούνται οι ΗΠΑ, έχει διακόψει όλους τους διαδρόμους του Ισλαμικού Κράτους από και προς την πόλη
Σφίγγει ακόμα περισσότερο ο κλοιός γύρω από τους τζιχαντιστές που βρίσκονται στην πόλη Μανμπίζ (Ιεράπολη), καθώς σύμφωνα με τοπικές ομάδες παρακολούθησης, ο στρατιωτικός συνασπισμός, του οποίου ηγούνται οι ΗΠΑ, έχει διακόψει όλους τους διαδρόμους του Ισλαμικού Κράτους από και προς την πόλη, μαρτυρώντας ότι η ανακατάληψή της δείχνει να είναι θέμα ημερών.
Συγκεκριμένα, οι Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις, στηριζόμενες από αεροπορικές επιδρομές του αμερικανικού στρατού, κατάφεραν να ανακτήσουν τον έλεγχο της τελευταίας διόδου προς τη Μανμπίζ, η οποία αποτελεί μάλιστα και την κύρια οδό προς τα σύνορα με την Τουρκία.
Να σημειώσουμε ότι, παρά το γεγονός πως το Ισλαμικό Κράτος συνεχίζει να ελέγχει εδάφη στη βόρεια πλευρά της επαρχίας του Χαλεπιού, πλέον η συνδεσιμότητα ανάμεσα στις περιοχές έχει καταστεί εξαιρετικά δύσκολη, γεγονός που έχει ως αποτέλεσμα των αποκλεισμό των τζιχαντιστών.
Υπενθυμίζεται ότι η Μανμπίζ, με πληθυσμό 100.000 κατοίκων, αποτελεί το μεγαλύτερο προπύργιο του Ισλαμικού Κράτους στην ευρύτερη περιοχή της επαρχίας του Χαλεπιού.
Μετά την Ιεράπολη, επόμενος στόχος είναι η άτυπη πρωτεύουσα του «χαλιφάτου», η Ράκκα.
Βόρεια της επαρχίας του Χαλεπίου, οι Κούρδοι σε συνεργασία με τις επίλεκτες αμερικανικές δυνάμεις πολεμούν τους τζιχαντιστές που βρίσκονται κοντά στα τουρκοσυριακά εδάφη.
Στην πόλη Αζάζ, οι τρομοκράτες του ISIS έχουν σχεδόν εκδιωχθεί, όπως αναφέρουν τα ξένα πρακτορεία.
Στην ίδια περιοχή, καθημερινοί είναι και οι βομβαρδισμοί κατά των τζιχαντιστών από τις κυβερνητικές δυνάμεις του Assad και τη Ρωσια.
Επιπλέον, στην ίδια περιοχή επιχειρούν εναντίον τους οι αντάρτες της Συρίας αλλά και η τουρκική αεροπορία.
Λίγο πιο ανατολικά, στη Φαλούτζα του Ιράκ (50 χλμ δυτικά της Βαγδάτης), ο εγχώριος στρατός (στηριζόμενος και αυτός από τις ΗΠΑ) συνεχίζει για δεύτερη εβδομάδα την πολιορκία, μετά την αποτυχημένη προσπάθεια λίγες ημέρες πριν, όταν οι τζιχαντιστές προχώρησαν σε μία σφοδρή αντεπίθεση.
Από τον Νοέμβριο του 2015, οπότε και ο Διεθνής Συνασπισμός ξεκίνησε τις επιθέσεις σε Συρία και Ιράκ κατά του Ισλαμικού Κράτους, τα εδάφη της οργάνωσης έχουν μειωθεί σχεδόν κατά το ήμισυ.
Παρόλα αυτά, οι εκτάσεις που ελέγχουν οι τζιχαντιστές στη Μέση Ανατολή παραμένουν τεράστιες.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης