Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ευρωπαϊκό Δικαστήριο: Εισήγηση-«βόμβα» για την ελληνική νομοθεσία περί ομαδικών απολύσεων

Ευρωπαϊκό Δικαστήριο: Εισήγηση-«βόμβα» για την ελληνική νομοθεσία περί ομαδικών απολύσεων
Σύμφωνα με τον γενικό εισαγγελέα, η ελληνική νομοθεσία, η οποία απαιτεί από τους εργοδότες να λαμβάνουν διοικητική έγκριση πριν προβούν σε ομαδικές απολύσεις, δεν είναι συμβατή προς το κοινοτικό Δίκαιο
Υπερβολικά προστατευτική κρίνει την ελληνική νομοθεσία για τις ομαδικές απολύσεις η εισήγηση που κατέθεσε ο γενικός εισαγγελέας του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου, με αφορμή την υπόθεση των εργαζόμενων της ΑΓΕΤ Ηρακλής.
Ειδικότερα, ο γενικός Εισαγγελέας τοποθετήθηκε επί της υπόθεσης των ομαδικών απολύσεων στις οποίες προέβη το 2013 η ΑΓΕΤ Ηρακλής.
Επ' αυτού απεφάνθη πως δεν είναι συμβατή προς το κοινοτικό Δίκαιο η ελληνική νομοθεσία, η οποία, μεταξύ άλλων, απαιτεί από τους εργοδότες να λαμβάνουν διοικητική έγκριση προτού προβούν σε ομαδικές απολύσεις.
Μάλιστα, η έγκριση εξαρτάται από τις συνθήκες της αγοράς εργασίας, την κατάσταση της επιχείρησης και το συμφέρον της εθνικής οικονομίας.
Αφορμή για την πρόταση του εισαγγελέα αποτέλεσε η προσφυγή της ΑΓΕΤ Ηρακλής, η οποία ανήκει στον γαλλικό πολυεθνικό όμιλο Lafarge, στο Συμβούλιο της Επικράτειας, κατά της απόφασης του υπουργείου Εργασίας που απέρριπτε αίτημά της για την εφαρμογή ενός σχεδίου αναδιάρθρωσης της εταιρείας, το οποίο προέβλεπε και ομαδικές απολύσεις.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης