Τελευταία Νέα
Διεθνή

Osborne (ΥΠΟΙΚ Μ. Βρετανίας): Δεν υπάρχει ρεαλιστική προοπτική ένταξης της Τουρκίας στην Ε.Ε.

Osborne (ΥΠΟΙΚ Μ. Βρετανίας): Δεν υπάρχει ρεαλιστική προοπτική ένταξης της Τουρκίας στην Ε.Ε.
Ο βρετανός υπουργός Οικονομικών τόνισε ότι η πολιτική της βρετανικής κυβέρνησης είναι ότι δε θα πρέπει να ενταχθεί στην ΕΕ σήμερα
Την άποψη ότι Τουρκία δεν πρόκειται να ενταχθεί στην Ευρωπαϊκή Ένωση κατά τη διάρκεια του δικού του βίου, εξέφρασε την Τετάρτη (8/6) ο βρετανός υπουργός Οικονομικών, George Osborne, κατά τη διάρκεια συνέντευξης που παραχώρησε στο τηλεοπτικό δίκτυο BBC, στα πλαίσια του επερχόμενου δημοψηφίσματος για την παραμονή της χώρας του εντός Ε.Ε.
Συγκεκριμένα, ερωτηθείς για το ζήτημα, ο κ. Osborne ξεκαθάρισε ότι παρά το γεγονός ότι η Τουρκία παραμένει σημαντικός σύμμαχος της χώρας, δεν υπάρχει ρεαλιστική προοπτική ένταξής της στον ΕΕ, διευκρινίζοντας ότι η Άγκυρα έχει οπισθοδρομήσει σε ό,τι αφορά τους δημοκρατικούς της θεσμούς και το σεβασμό των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.
Παράλληλα, ο βρετανός υπουργός Οικονομικών επανέλαβε ότι η ένταξη της Τουρκίας απέχει «εκατομμύρια μίλια», τονίζοντας ότι «η πολιτική της βρετανικής κυβέρνησης είναι ότι δε θα πρέπει να ενταχθεί στην ΕΕ σήμερα».
Οι εν λόγω δηλώσεις ήρθανε μετά από έντονες πιέσεις των εκπροσώπων της εκστρατείας υπέρ του Brexit προς την κυβέρνηση, ώστε να λάβει άμεσα μία θέση απέναντι στο ζήτημα ένταξης της Τουρκίας.
Να σημειώσουμε ότι ο κ. Osborne αποτελεί το πρώτο κυβερνητικό στέλεχος το οποίο τάσσεται κατά της ένταξης της Τουρκίας, παρά το γεγονός ότι στηρίζει την παραμονή της Μεγάλης Βρετανίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης