Τελευταία Νέα
Διεθνή

Σφοδρές αντιδράσεις από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο για την άρση ασυλίας της τουρκικής αντιπολίτευσης

Σφοδρές αντιδράσεις από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο για την άρση ασυλίας της τουρκικής αντιπολίτευσης
Οι Ευρωβουλευτές συμφώνησαν πως η άρση της ασυλίας υπομονεύει το κράτος δικαίου και την ελευθερία της έκφρασης
Τη σφοδρή αντίδραση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου προκάλεσε η απόφαση για άρση ασυλίας των 138 βουλευτών (101 του φιλοκουρδικού HDP και 37 του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος, CHP) της τουρκικής αντιπολίτευσης, την οποία επικύρωσε η Άγκυρα μετά τον «αγώνα» του Tayyip Erdogan.
Η επικύρωση του επίμαχου και αμφιλεγόμενου νομοσχεδίου ανοίγει ουσιαστικά το δρόμο για τη δίωξη και την απομάκρυνση της αντιπολίτευσης από την Εθνοσυνέλευση, διευκολύνοντας έτσι την Συνταγματική αναθεώρηση, που αποτελεί και τον απώτερο σκοπό του Erdogan.
Η αναθεώρηση του Συντάγματος θα δώσει (κι άλλες) εξουσίες στον Τούρκο Πρόεδρο, καθιστώντας τον… σουλτάνο.
Ειδικότερα, στην έκτακτη συνεδρίαση που έγινε χθες 8/6 για το θέμα, οι Ευρωβουλευτές συμφώνησαν πως η άρση της ασυλίας αποτελεί μία προσπάθεια φίμωσης της αντιπολίτευσης, υπομονεύοντας το κράτος δικαίου και την ελευθερία της έκφρασης.
Ο αξιωματούχος της Κομισιόν, Johannes Hahn, ότι παρά τις προσπάθειες της Ευρώπης για σύσφιξη των σχέσεων με την Τουρκία, η Άγκυρα προβαίνει σε οπισθοδρομήσεις, σχετικά με τα δικαιώματα και τις ελευθερίες, μη δείχνοντας έτσι ένα πνεύμα συνεργασίας...

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης