Τελευταία Νέα
Διεθνή

Οργή M. Schulz κατά της Άγκυρας – Οι βουλευτές της Γερμανίας είναι απόλυτα ελεύθεροι για τις αποφάσεις τους

Οργή M. Schulz κατά της Άγκυρας – Οι βουλευτές της Γερμανίας είναι απόλυτα ελεύθεροι για τις αποφάσεις τους
«Βουλευτές οι οποίοι παίρνουν θέση ως προς ένα θέμα στο πλαίσιο της εντολής τους δεν επιτρέπεται σε καμιά περίπτωση να χαρακτηρίζονται τρομοκράτες»
Τη σφοδρή αντίδραση (και) του Martin Schulz προκάλεσαν οι κατηγορίες του Tayyip Erdogan κατά Γερμανών βουλευτών, με αφορμή την επίσημη αναγνώριση της Γενοκτονίας των Αρμενίων, από το Βερολίνο.
«Βουλευτές οι οποίοι παίρνουν θέση ως προς ένα θέμα στο πλαίσιο της εντολής τους δεν επιτρέπεται σε καμιά περίπτωση να χαρακτηρίζονται τρομοκράτες παρά τις τυχόν διαφορετικές απόψεις τους», αναφέρει σε επιστολή του που θα σταλεί σήμερα 8/6 στον Erdogan, ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, σύμφωνα με το Der Spiegel.
«Μια τέτοια ενέργεια αποτελεί απόλυτη παραβίαση ενός ταμπού την οποία καταδικάζω απερίφραστα.
Με μεγάλη ανησυχία έλαβα γνώση των σχετικών ρεπορτάζ, σύμφωνα με τα οποία έγινε λεκτική επίθεση κατά ελεύθερα εκλεγμένων βουλευτών του γερμανικού κοινοβουλίου λόγω της ψήφου τους και κατηγορήθηκαν γι αυτό.
Ως πρόεδρος ενός πολυεθνικού, πολυεθνοτικού και πολυθρησκευτικού κοινοβουλίου παρακαλώ επιτρέψτε μου την ακόλουθη παρατήρηση:
Η ελεύθερη άσκηση της εντολής των βουλευτών αποτελεί έναν από τους βασικούς πυλώνες της ευρωπαϊκών δημοκρατιών μας», συμπληρώνει ο κ. Schulz.
Πυρά για τους χαρακτηρισμούς του Τούρκου Προέδρου έχουν εξαπολύσει και άλλοι Ευρωπαίοι αξιωματούχοι, μεταξύ αυτών και ο Jean Claude Juncker.

www.bankingnews.gr


Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης