Τελευταία Νέα
Διεθνή

Σφίγγει ο κλοιός γύρω από τους τζιχαντιστές - Πολιορκούνται οι πόλεις τους σε Συρία και Ιράκ

Σφίγγει ο κλοιός γύρω από τους τζιχαντιστές - Πολιορκούνται οι πόλεις τους σε Συρία και Ιράκ
Από τον Νοέμβριο του 2015  τα εδάφη της τρομοκρατικής οργάνωσης έχουν μειωθεί σχεδόν κατά το ήμισυ
Ολοένα και σφίγγει ο κλοιός γύρω από τους μαχητές του Ισλαμικού Κράτους, καθώς σε εξέλιξη βρίσκονται οι επιχειρήσεις σε πόλεις – βάσεις τους.
Στην Ιεράπολη (Μανμπίζ) οι συριακές δυνάμεις, υποστηριζόμενες από τις ΗΠΑ, έχουν περικυκλώσει την πόλη αφού πρώτα απελευθέρωσαν μεγάλες εκτάσεις στο διάβα τους, και περιμένουν την εντολή για να εισβάλλουν.
Μετά την Ιεράπολη, επόμενος στόχος είναι η άτυπη πρωτεύουσα του «χαλιφάτου», η Ράκκα.
Βόρεια της επαρχίας του Χαλεπίου, οι Κούρδοι σε συνεργασία με τις επίλεκτες αμερικανικές δυνάμεις πολεμούν τους τζιχαντιστές που βρίσκονται κοντά στα τουρκοσυριακά εδάφη.
Στην πόλη Αζάζ, οι τρομοκράτες του ISIS έχουν σχεδόν εκδιωχθεί, όπως αναφέρουν τα ξένα πρακτορεία. 
Στην ίδια περιοχή, καθημερινοί είναι και οι βομβαρδισμοί κατά των τζιχαντιστών από τις κυβερνητικές δυνάμεις του Assad και τη Ρωσια. Επιπλέον, στην ίδια περιοχή επιχειρούν εναντίον τους οι αντάρτες της Συρίας αλλά και η τουρκική αεροπορία.
Λίγο πιο ανατολικά, στην Φαλούτζα του Ιράκ (50 χλμ δυτικά της Βαγδάτης), ο εγχώριος στρατός (στηριζόμενος και αυτός από τις ΗΠΑ) συνεχίζει για δεύτερη εβδομάδα την πολιορκία, μετά την αποτυχημένη προσπάθεια λίγες ημέρες πριν, όταν οι τζιχαντιστές προχώρησαν σε μία σφοδρή αντεπίθεση.
Από τον Νοέμβριο του 2015, οπότε και ο Διεθνής Συνασπισμός ξεκίνησε τις επιθέσεις σε Συρία και Ιράκ κατά του Ισλαμικού Κράτους, τα εδάφη της οργάνωσης έχουν μειωθεί σχεδόν κατά το ήμισυ.
Παρόλα αυτά, οι εκτάσεις που ελέγχουν οι τζιχαντιστές στη Μέση Ανατολή παραμένουν τεράστιες.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης