Τελευταία Νέα
Διεθνή

Επιβεβαιώνει τη βαθμολογία «ΒΒΒ» για τη Ν. Αφρική η Fitch – Σταθερό παραμένει το outlook

Επιβεβαιώνει τη βαθμολογία «ΒΒΒ» για τη Ν. Αφρική η Fitch – Σταθερό παραμένει το outlook
Η Fitch επισημαίνει ότι υπάρχει μία αύξηση της πολιτικής αβεβαιότητας στην άλλοτε πανίσχυρη οικονομία της αφρικανικής ηπείρου
Στην επιβεβαίωση της βαθμολογίας «ΒΒΒ» για την πιστοληπτική ικανότητα της Νοτίου Αφρικής, προχώρησε ο οίκος αξιολόγησης Fitch, αφήνοντας σταθερό το outlook.
Η Fitch επισημαίνει στην σχετική έκθεση ότι υπάρχει μία αύξηση της πολιτικής αβεβαιότητας στην άλλοτε πανίσχυρη οικονομία της αφρικανικής ηπείρου, από την τελευταία φορά που επανεξέτασε τη χώρα, τον Δεκέμβριο 2015.
Τα σκάνδαλα διαφθοράς στα οποία εμπλέκεται ο Πρόεδρος Jacob Zuma αλλά και οι άστοχες πολιτικές του κινήσεις, όπως η αντικατάσταση του υπουργού Οικονομικών στα τέλη του 2015, καθυστερούν αισθητά τη δημοσιονομική εξυγίανση, εμποδίζοντας ταυτόχρονα τη συνετή διαχείριση των κρατικών επιχειρήσεων.
Η έκθεση επισημαίνει πως ο μέσος ρυθμός μεγέθυνσης του ΑΕΠ για τις υπόλοιπες χώρες που κατέχουν βαθμολογία «ΒΒΒ» είναι +3,3% ετησίως, όταν το αντίστοιχο ποσοστό της Ν. Αφρικής για την 5ετία 2010 – 2015 είναι +2,2%.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης