Τελευταία Νέα
Διεθνή

Hillary Clinton, η πρώτη γυναίκα υποψήφιος για πρόεδρος των ΗΠΑ – Συγχαρητήρια Obama

Hillary Clinton, η πρώτη γυναίκα υποψήφιος για πρόεδρος των ΗΠΑ – Συγχαρητήρια Obama
Για ιστορική στιγμή έκανε λόγο η υποψήφια των Δημοκρατικών για το προεδρικό χρίσμα
Η πρώτη γυναίκα που θα διεκδικήσει με αξιώσεις την προεδρία των ΗΠΑ είναι η Hillary Clinton, η οποία εξασφάλισε και τυπικά το χρίσμα των Δημοκρατικών ύστερα από την επικράτηση της στις χθεσινές εκλογές στο New Jersey, στη South Dakota και στο New Mexico.
Ακόμα και αν ο αντίπαλος της B. Sanders επικρατήσει στην πολυπληθέστερη πολιτεία των ΗΠΑ, την Καλιφόρνια δεν θα μπορέσει να κλείσει την απόσταση που τον χωρίζει από την Clinton.
«Χάρη σε εσάς, φτάσαμε σε σημείο ορόσημο.
Είναι η πρώτη φορά στην ιστορία της χώρας μας που μια γυναίκα θα είναι η υποψήφια μεγάλου κόμματος» είπε η Clinton, η οποία θέλησε να δώσει συγχαρητήρια στον Sanders για τη διεξαγωγή της προεκλογικής εκστρατείας.
«Ξέρω πώς είναι να βάζεις όλη σου την καρδιά σε έναν στόχο και στο τέλος να μην τα καταφέρνεις», είπε η Clinton αναφερόμενη στον Sanders και στη δική της ήττα το 2008.
Την Hillary Clinton συνεχάρη και ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Barack Obama «για τη διασφάλιση των απαραίτητων εκλεκτόρων για το χρίσμα των Δημοκρατικών».
Ο Obama επικοινώνησε με τον Sanders και τον «ευχαρίστησε για την ενέργεια που έδωσε» στην εκστρατεία ενώ επιβεβαίωσε ότι θα συναντηθεί την Πέμπτη με τον Sanders κατόπιν αιτήματος του υποψηφίου των Δημοκρατικών.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης