Τελευταία Νέα
Διεθνή

CNBC: Χιλιάδες Βρετανοί σπεύδουν την ύστατη ώρα να εγγραφούν για να συμμετέχουν στο δημοψήφισμα

tags :
CNBC: Χιλιάδες Βρετανοί σπεύδουν την ύστατη ώρα να εγγραφούν για να συμμετέχουν στο δημοψήφισμα
Σήμερα, Τρίτη 7 Ιουνίου, τα μεσάνυχτα ώρα Αγγλίας λήγει η προθεσμία για να εγγραφούν όσοι επιθυμούν να ψηφίσουν στη διαδικασία για το Brexit - Μόνο τη Δευτέρα ενεγράφησαν 226.000 άτομα
Το δημοψήφισμα της Μεγάλης Βρετανίας σχετικά με το εάν η χώρα θα παραμείνει στην Ε.Ε. ή θα την εγκαταλείψει μπορεί να απέχει πάνω από 2 εβδομάδες, αλλά εάν οι Βρετανοί πολίτες θέλουν να πουν την άποψή τους σχετικά με το μέλλον της χώρας στην Ε.Ε. θα πρέπει να έχουν εγγραφεί στους σχετικούς καταλόγους μέχρι σήμερα, Τρίτη 7 Ιουνίου, τα μεσάνυχτα.
Εκατοντάδες χιλιάδες ψηφοφόροι κατευθύνονται μέσω διαδικτύου για να εγγραφούν για το δημοψήφισμα, με την προθεσμία να κλείνει εντός λίγων ωρών, με περίπου 226.000 άτομα να εγγράφονται μόνο τη Δευτέρα, όπως επιβεβαίωσε η Εξελεγκτική Επιτροπή.
«Υπήρξε πραγματικά μεγάλη αύξηση τις τελευταίες ημέρες και η ιστορία μας λέει ότι οι άνθρωποι έχουν την τάση να αφήνουν την εγγραφή τους για την τελευταία στιγμή», είπε στο CNBC η Lisa Camps, υπεύθυνη επικοινωνίας της Εξελεγκτικής Επιτροπής.
«Οπότε, περιμένουμε ότι σήμερα θα είναι μία μεγάλη ημέρα όσον αφορά τις εγγραφές, καθώς οι άνθρωποι θα σπεύσουν να καταθέσουν τις αιτήσεις τους πριν τη λήξη της προθεσμίας τα μεσάνυχτα», προσέθεσε.
Μία παρόμοια ροή είχε διαπιστωθεί και πριν από τις γενικές εκλογές του 2015, όταν περισσότεροι από 485.000 άνθρωποι περίμεναν μέχρι την τελευταία ημέρα να υποβάλλουν τις αιτήσεις τους γραπτώς ή μέσω του Διαδικτύου.
Όμως, 23.000 άτομα δεν κατάφεραν να ψηφίσουν, αφού κατέθεσαν τη σχετική αίτηση την επόμενη ημέρα.
Πάντως, σύμφωνα με τις τελευταίες δημοσκοπήσεις δεν υπάρχει ακόμη κάποια παράταξη ανάμεσα στο «Μένουμε» και «Φεύγουμε» που να έχει σαφές προβάδισμα.
Στην τελευταία από αυτές τις δημοσκοπήσεις που δημοσίευσαν σήμερα οι The Times οι υποστηρικτές της παραμονής στην Ε.Ε. προηγούνται με 43%, έναντι 42% που κερδίζει η πλευρά του «Φεύγουμε».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης