Τελευταία Νέα
Διεθνή

Εντείνουν τις πιέσεις προς την Κίνα οι ΗΠΑ για κατάργηση της καταναγκαστικής εργασίας

Εντείνουν τις πιέσεις προς την Κίνα οι ΗΠΑ για κατάργηση της καταναγκαστικής εργασίας
Οι αμερικανικές αρχές προχώρησαν σε εμπάργκο προϊόντων από τρεις επιχειρήσεις που σχετίζονται με το εν λόγω πρόβλημα
Τις προσπάθειές της για τη μάχη κατά της καταναγκαστικής εργασίας στις φυλακές διαφόρων χωρών φαίνεται να εντείνουν οι ΗΠΑ, οι οποίες δείχνουν να επικεντρώνονται αυτή την περίοδο στην Κίνα, γεγονός που δημιουργεί προβλήματα σε ορισμένες εταιρίες της χώρας.
Συγκεκριμένα, οι αμερικανικές αρχές αποφάσισαν να μπλοκάρουν πρόσφατα τις εισαγωγές από τρεις κινέζικες επιχειρήσεις, καθώς υπάρχουν υποψίες ότι μεγάλο μέρος του εμπορεύματός τους προέρχεται από καταναγκαστική εργασία φυλακισμένων στη χώρα, με την εν λόγω κίνηση να πραγματοποιείται για πρώτη φορά από την πλευρά της Ουάσινγκτον.
Το πρόβλημα της εργασία στις φυλακές είναι κάτι που απασχολεί εδώ και καιρό τις ΗΠΑ, και παρά το γεγονός ότι επιθυμούν να το αντιμετωπίσουν, συχνά έρχονται αντιμέτωπες με την έλλειψη συνεργασίας της κινεζικής κυβέρνησης.
Ωστόσο, η τεράστια αγορά των ΗΠΑ, καθώς και η επιρροή που μπορεί να ασκήσει σε αρκετές χώρες, φαντάζουν σαν αρκετά δυνατά χαρτιά της Ουάσινγκτον, ώστε να καταφέρει να πετύχει τους στόχους της.
Από τις τρεις εταιρίες που δέχθηκαν το εμπάργκο εισαγωγών, οι δύο εξ’ αυτών, Tangshan SunFar Silicon Company και Tangshan Sanyou Group, αρνήθηκαν να προβούν σε κάποιο σχόλιο επί του ζητήματος.
Από την άλλη πλευρά, η τρίτη εταιρία, Hengzheng Group Baoanzhao, ανέφερε ότι είναι «εντελώς αδύνατο» να χρησιμοποιηθούν κατάδικοι ως εργάτες, ενώ παράλληλα πραγματοποιεί εκτεταμένες προσπάθειες για να αρθεί το εμπάργκο από την αμερικανική κυβέρνηση.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης