Τελευταία Νέα
Διεθνή

Γαλλία: Ο F. Hollande ζητά παύση των απεργιακών κινητοποιήσεων για χάρη του… Euro 2016

Γαλλία: Ο F. Hollande ζητά παύση των απεργιακών κινητοποιήσεων για χάρη του… Euro 2016
«Οι απεργίες προκαλούν δυσαρέσκεια στους συμπατριώτες μας και δίνουν μια εικόνα της Γαλλίας που δεν αντιστοιχεί στην πραγματικότητα»
Την παύση των απεργιακών κινητοποιήσεων ώστε να διεξαχθεί ομαλά το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ποδοσφαίρου ζητά από τους διαδηλωτές ο Πρόεδρος της Γαλλίας, Francois Hollande, όπως μεταδίδουν τα ξένα μέσα.
«Υπάρχει κάποια στιγμή όπου, σύμφωνα με μια διάσημη ρήση, πρέπει να ξέρεις να σταματάς μια απεργία», ανέφερε σε δηλώσεις του στη La Voix du Nord ο Γάλλος Πρόεδρος, επαναλαμβάνοντας τη γνωστή φράση του Maurice Thorez, Γενικού Γραμματέα του Κομμουνιστικού Κόμματος της χώρας τη δεκαετία του 1940.
«Οι απεργίες προκαλούν δυσαρέσκεια στους συμπατριώτες μας και δίνουν μια εικόνα της Γαλλίας που δεν αντιστοιχεί στην πραγματικότητα, ενώ η Γαλλία είναι ο πρώτος τουριστικός προορισμός του κόσμου», συμπλήρωσε ο κ. Hollande.
Αν και η πρώτη σέντρα του Euro 2016 βρίσκεται μόνο 4 ημέρες, οι διαδηλωτές δεν φαίνεται να κάνουν βήμα πίσω στις κινητοποιήσεις τους, έως ότου αποσυρθεί η επίμαχη εργασιακή μεταρρύθμιση.
Οι πρωτοπόροι στις εργατικές κινητοποιήσεις Γάλλοι, απεργούν συνεχόμενα πάνω από ένα μήνα, με τις καθημερινές διαδηλώσεις να έχουν μεταφερθεί εκτός από το Παρίσι, σε όλη επαρχία…

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης