Τελευταία Νέα
Διεθνή

ISTAT: Επιβραδύνεται η αναιμική οικονομική ανάκαμψη της Ιταλίας - Συρρίκνωση του τομέα υπηρεσιών

ISTAT: Επιβραδύνεται η αναιμική οικονομική ανάκαμψη της Ιταλίας - Συρρίκνωση του τομέα υπηρεσιών
Η τρίτη μεγαλύτερη οικονομία της ευρωζώνης εξήλθε το 2015 από τριετή ύφεση, αλλά με χαμηλό ρυθμό ανάπτυξης, που παραμένει υποτονικός μέχρι σήμερα
Μπορεί η Ιταλία να μην έχει υποβληθεί στη δοκιμασία ενός μνημονίου προσαρμογής, όμως παρά την επιβολή σκληρών μέτρων λιτότητας, τα δημοσιονομικά και οικονομικά της προβλήματα δεν έχουν τέλος, όπως αποδεικνύουν οι τελευταίες προβλέψεις της επίσημης στατιστικής της αρχής, ISTAT.
Όπως ανακοίνωσε την Τρίτη 7 Ιουνίου 2016 η ISTAT, η αναιμική ανάκαμψη της ιταλικής οικονομίας αναμένεται να επιβραδυνθεί στη συνέχεια του έτους, θέτοντας σε αμφιβολία την πρόβλεψη της ιταλικής κυβέρνησης ότι η χώρα θα αναπτυχθεί με ρυθμό 1,2% το 2016.
Σύμφωνα με την ISTAT, τις βραχυπρόθεσμες προοπτικές ανάπτυξης της Ιταλίας επισκιάζουν οι αδύναμες παραγγελίες στη μεταποίηση και η απαισιοδοξία των επιχειρηματικών προσδοκιών στη χώρα.
Η τρίτη μεγαλύτερη οικονομία της ευρωζώνης εξήλθε το 2015 από τριετή ύφεση, αλλά με χαμηλό ρυθμό ανάπτυξης, που παραμένει υποτονικός μέχρι σήμερα.
Στο πρώτο τρίμηνο του 2016, η ιταλική οικονομία αναπτύχθηκε με ρυθμό 0,3% σε σύγκριση με το τελευταίο τρίμηνο του 2015, δηλαδή με ρυθμό βραδύτερο σε σύγκριση με τον αντίστοιχο στο σύνολο της οικονομίας της ευρωζώνης (+0,5%).
Ακόμα χειρότερα, κατά τη διάρκεια του Μαΐου 2016 ο κυρίαρχος τομέας υπηρεσιών της Ιταλίας συρρικνώθηκε για πρώτη φορά τους τελευταίους 17 μήνες, με τον μεταποιητικό τομέα να καταγράφει επιβράδυνση.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης