Τελευταία Νέα
Διεθνή

Στα 1,1372 δολ. ενισχύθηκε το ευρώ λόγω Yellen και αύξησης της γερμανικής βιομηχανικής παραγωγής

Στα 1,1372 δολ. ενισχύθηκε το ευρώ λόγω Yellen και αύξησης της γερμανικής βιομηχανικής παραγωγής
Οι σημερινές ανακοινώσεις αναθεωρημένων στοιχείων για την ανάπτυξη στην ευρωζώνη αναμένεται να καθορίσουν την πορεία του συναλλαγματικού ζεύγους EUR/USD
Μέχρι τα 1,1372 δολάρια ΗΠΑ ενισχύεται το ευρώ στη διεθνή αγορά συναλλάγματος το πρωί της Τρίτης 7 Ιουνίου 2016, μετά την ανακοίνωση θετικών στοιχείων εξέλιξης της βιομηχανικής παραγωγής της Γερμανίας.
Το κοινό ευρωπαϊκό νόμισμα φαίνεται ικανό να δοκιμάσει την αντοχή του προς το επίπεδο των 1,14 δολαρίων, ιδιαίτερα μετά τη διφορούμενη χθεσινή ομιλία της προέδρου της Federal Reserve, Janet Yellen, στην οποία ενώ έκρινε κατάλληλες τις οικονομικές συνθήκες στις ΗΠΑ για μια αύξηση των παρεμβατικών επιτοκίων του δολαρίου, άφησε να εννοηθεί ότι αυτό δεν θα συμβεί στην αμέσως προσεχή περίοδο.
Οι αγορές ερμήνευσαν τις δηλώσεις της ως προαναγελλία αύξησης επιτοκίων της Fed από τον Σεπτέμβριο 2016 και μετά.
Σύμφωνα με τα πλέον πρόσφατα στοιχεία, η βιομηχανική παραγωγή του Απριλίου 2016 στη Γερμανία εξέπληξε ευχάριστα τους αναλυτές, καθώς αυξήθηκε κατά 0,8% σε μηνιαία βάση και σε 1,2% σε ετήσια βάση.
Το συναλλαγματικό ζεύγος ευρώ-δολαρίου (EUR/USD) σήμερα αναμένεται να επηρεαστεί από την επικείμενη ανακοίνωση των αναθεωρημένων στοιχείων ανάπτυξης στην ευρωζώνη για το πρώτο τρίμηνο του 2016.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης